Mgr. Ivo Pojezný

  • KSČM
  • Vyškov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.07.2014 11:43:11

ČSSD si z voličů dělá legraci

ČSSD si z voličů dělá legraci

»ČSSD rozhodně nedopadne jako ODS, protože si plní svůj volební program, který vychází z historických tradic a ideálů,« stálo v jednom z článků na Parlamentnilisty.cz.

Nechci rozebírat situaci uvnitř ČSSD, protože je to záležitost samotných sociálních demokratů, ale přece jen musím na tato slova reagovat. Tvrzení, že ČSSD plní svůj volební program, je totiž velmi odvážné, a dokonce bych řekl zavádějící. A hned uvedu konkrétní příklady. Už ve zkrácené verzi volebního programu sociální demokraté uvádějí, že chtějí zrušit tzv. regulační poplatky zavedené pravicovými vládami. Ptám se tedy, proč poslanci ČSSD nepodpořili návrh KSČM, díky kterému mohli být nemocní ušetřeni už dlouhou dobu na dani za nemoc, čímž tyto poplatky jsou?

Snad nejvíce do očí bijícím příkladem jsou však tzv. církevní restituce. Co na tom, že vydávaný majetek církvím nepatřil a pouze jej spravovaly, když více než stomiliardový majetkový přesun sociální demokraté vyměnili za klid v koalici s KDU-ČSL. A opět pokud by to sociálnědemokratičtí poslanci mysleli se svým programem vážně, museli by podpořit návrh zákonodárců KSČM, dle kterého by občané o tak obrovském balíku měli rozhodnout sami v referendu.

Co na tom, že o hlídacích skupinách degradujících systém českého vzdělání, nemá ČSSD ve svém programu ani slovo. Ba naopak se v něm mluví o celkovém zkvalitnění systému a posílení míst v mateřských školách a jeslích. Sami považte, zda hlídací skupiny kvalitu systému zlepší…

Podobně se postavila vláda pod vedením ČSSD proti majetkovým přiznáním, které navrhoval poslanecký klub KSČM. Lidé by museli přiznat majetek v hodnotě nad deset milionů korun, firmy nad třicet milionů korun. Majetek pořízený z nezdaněných peněz by úřady zdanily sto procenty a podaly by podnět policii. Jsem velice zvědavý na to, jak budou o návrhu KSČM sociální demokraté hlasovat v Poslanecké sněmovně, protože stejný bod mají ve svém programu.

A tak bych mohl pokračovat dále, nicméně myslím, že výše uvedený výčet odchýlení se od programu či jeho úplné popření stačí na vyvrácení úvodní teze o tom, že ČSSD svůj program plní.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama