Ing. Karel Janeček

Bez stranické příslušnosti.
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.07.2014 9:41:45

Vesnice roku je soutěž pro všechny, kteří chtějí pracovat pro lidi

Vesnice roku je soutěž pro všechny, kteří chtějí pracovat pro lidi

Jsem rád, že v krajském kole soutěže Vesnice roku mají pravidelný úspěch i obce z Rychnovska. Svědčí to o tom, že v nich žijí lidé, kteří se zajímají o své okolí, chtějí ho vylepšovat a dělat něco pro druhé.

 

Uznání samozřejmě patří i místním starostům a zastupitelům, kteří zaštiťují realizaci užitečných projektů.

Na Rychnovsku se letos v rámci soutěže Vesnice roku podařilo cenu hejtmana získat obcím Skuhrov nad Bělou, Olešnice v Orlických horách, Mokré, Bačetín; diplom pak putoval do Pohoří. Všechna ocenění budou předána na slavnostním vyhodnocení soutěže, které se bude konat 23. srpna v Sověticích, které za rok 2014 soutěž v Královéhradeckém kraji vyhrály a získaly Zlatou stuhu.

Soutěže Vesnice roku se v Královéhradeckém kraji každoročně zúčastní desítky obcí. Svědčí to o tom, že jejich obyvatelé aktivně přispívají k jejich rozvoji či spolkovému životu. A tak by to mělo být. Žádný projekt – ať už na opravu školy nebo údržbu zeleně – se neobejde bez lidí, kteří mají zájem ho realizovat, udělat něco pro své okolí a usilovat o dosažení cíle, který přinese užitek celé obci.

Věřím, že obce na Rychnovsku se budou o titul Vesnice roku ucházet stejně aktivně i v budoucnu. Vždyť jsou mezi nimi i rekordmani! Například obec Vrbice v tomto klání uspěla poprvé v roce 2004 a jako první v historii se jí podařilo titul obhájit znovu, tentokrát v roce 2012.

K realizaci soutěže významně v našem regionu pomáhá i krajský dotační Program obnovy venkova, ve kterém se rozdělují každoročně miliony korun malým obcím na rozvojové projekty. Kraj vždy tento dotační titul považoval za jednu z priorit a podařilo se mu ho udržet i přes nepříznivou ekonomickou situaci a následky hospodářské krize, které v minulých letech zasáhly citelně nejen soukromý, ale i veřejný sektor.

Těším se na to, že v příštích letech budou obce v Královéhradeckém kraji stejně aktivní a budou opět na předních místech v počtu přihlášených do klání Vesnice roku. Přispívají tím ke zdravému rozvoji našeho regionu. A kdo ví, třeba se některé z nich podaří znovu uspět i v celostátním kole.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama