Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.07.2014 12:38:33

Střípky pro občany Čelákovicka

Střípky pro občany Čelákovicka

Když jsem nedávno navštívil Čelákovice, uvědomil jsem si, že musím referovat nejen o kultuře...

Když jsem nedávno navštívil Čelákovice, uvědomil jsem si, že musím referovat nejen o kultuře, kterou mám v gesci a kterou kraj podporuje, ale že je třeba se pochlubit i dalšími rozhodnutími Středočeského kraje, které pomáhají rozvoji regionu Čelákovicka. Byla by jich celá řada, vyzobávat pravidelně úspěšné žadatele dotací, opravené silnice – to je nad mé síly. Ale malý příspěvek z jedné červencové Rady napsat mohu.

Zejména Praze blízké regiony mají problém s nedostatkem kapacit mateřských škol. Lázni Toušeň byla přiznána v červnu 2014 dotace z Regionálního operačního programu Střední Čechy na zvýšení kapacity mateřské školy a my jsme na Radě kraje 28. 7. dali souhlas, aby se po dobu rekonstrukce částečně pro jedno oddělení Mateřské školy a jídelny pro Základní školu mohla využít Skleněná vila, tedy kulturní zařízení, které bylo opět s podporou kraje ve výši necelých 7 milionů Kč rekonstruováno ze Středočeského fondu rozvoje obcí a měst roku 2010.

Zároveň jsme na téže Radě podpořili návrh na rozšíření plné integrace Pražské integrované dopravy v oblasti Neratovicka a Kralupska, a to na železničních tratích. Změna se dotkne i tratě 074 v úseku Čelákovice – Brandýs nad Labem – Neratovice.  Investici do označovačů jízdenek provede ROPID, ostatní náklady ve výši několik set tisíc ročně ponese kraj.

Středočeský kraj vyšel občanům Čelákovicka vstříc i dalším dopravním opatřením – posílil pro nové období 14. 12. 2014 - 12. 12. 2015 úsek Praha – Čelákovice – 4 páry vlaků končících v Praze – Horních Počernicích budou prodlouženy v odpolední špičce až do Čelákovic, pokud to schválí hlavní město Praha. Také zde ponese náklady ve výši cca 1,8 mil. Kč kraj.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama