Bc. Robert Vašíček

Česká republika na 1. místě
  • Praha 11
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.08.2014 22:57:44

Naše Praha 11 zažila první kmotrovský útok

Naše Praha 11 zažila první kmotrovský útok

Stali jsme se obětí kmotrovského útoku, kdy nás jiné politické uskupení poškodilo a pokusilo se nám ukrást kandidáta. Medializujeme náš případ, abychom i ostatním politickým stranám a hnutím nebo nezávislým kandidátům dali návod, jak se hájit

Když jsme se letos rozhodli kandidovat jako nezávislí na Praze 11 s podporou pejskařů a občanů Prahy 11, očekávali jsme, že náš program se pranic nebude líbit kmotrům a developerům. Chceme zachování parků a na těch se těžko vydělají miliony bokem, chceme psí hřiště a ta stěží mohou stát milion a více. Chceme víc parkovacích míst pomocí přeznačení současných ploch a optimalizaci stání (příčné místo podélného a zavedení pruhů mezi parkovacími boxy). Nakonec chceme svoz odpadu zdarma, kdy občan vydělá na třídění a ušetří tisícovku ročně. Nikde tam není nic pro kmotry, vydělá pouze občan.

Dnes jsme se stali obětí kmotrovského útoku, kdy pofidérní a neprůhledné volební uskupení Iniciativa občanů, které nemá ještě ani své webové stránky, kde neznáme ani lídra podepsalo Čestné prohlášení s našim kandidátem nanovo a podruhé.

Radnice se zachovala férově a vyzvala nás doporučeným dopisem a výzvou k odstranění překážek a dohodě s volebním zmocněncem Iniciativy občanů. Okamžitě jsme věděli odkud vítr fouká. Iniciativa občanů je slepenec zkrachovalých členů sociální demokracie, kteří po několikanásobném puči byli odstraněni z kandidátní listiny ČSSD. Jmenovitě jde o politického turistu Ing. Arch. Olega Rybnikáře, v průběhu uplynulého volebního období několikrát rezignovaného funkcionáře radnice městské části Praha 11, který musel odejít funkce 1. místostarosty z důvodu trestního známení, kdy si měl údajně podle svědka říct o úplatek v souvislosti s privatizací bytů na Praze 11. Pikantní je, že trestní oznámení na něho podal nejbližší politický spolupracovník Josef Belaník, který už neunesl Rybnikářův politický styl. Žijeme v Čechách, takže se nic nedošetřilo.

Rybnikářův politcký styl jsme dnes zažili i my. Místo snahy o dohodu a uznání, že když kandidát podepíše dne 4. 7. 2014 Prohlášení kandidáta, dne 3. 8. 2014 podáme s tímto kandidátem kandidátní listinu Naše Praha 11 - s podporou pejskařů a občanů Prahy 11, tak v následujícím týdnu podepsané nové Čestné prohlášení a podaná kandidátní listina s tímto jménem nanovo je neplatná přišel klasický Rybnikářův lidský podraz, který jako občané známe z jednání zastupitelstva městské části Praha 11.

Rybnikář bez snahy uznat svou chybu a podvod na volebním zákonu přes funkcionářku bytového družstva Věru Grandeovou ke kandidátovi dodal vzdání se kandidatury za naši kandidátní listinu, aby sám sobě zachoval plný počet 45 kandidátů. Jak jistě víte, při napašovacím systému voleb je ztráta každého kandidáta smrtící.

Zkuste se nyní vžít do kůže kandidáta - normálního smrtelníka, na kterého zasedne funkcionářka bytového družstva nebo spolupracujícího občanského sdružení, které je právním vlastníkem jeho bytu. Co byste dělali na jeho místě? Nechtěl jí podrazit, tak podrazí nás. A my to lidsky chápeme. Ale nechápeme PODRAZÁCTVÍ OLEGA RYBNIKÁŘE Z takzvané INICIATIVY OBČANŮ.

Co se vlastně stalo z právního hlediska a na čem nyní budeme občansky a politicky trvat:

Požadujeme aby kandidát byl zapsán na naší kandidátní listině Naše Praha 11 - s podporou pejskařů a občanů Prahy 11. Kandidát podepsal prohlášení kandidáta dle § 22 odst 3) zákona491/2001 Sb , že souhlasí se svou kandidaturou, že mu nejsou známy překážky volitelnosti, popřípadě tyto překážky pominou ke dni voleb do zastupitelstva obce a že nedal souhlas k tomu, aby byl uveden na jiné kandidátní listině pro volby do téhož zastupitelstva obce a to dříve než na jiné kandidátce.

Prohlášení podepsané po datu 4.7. je tudíž nesprávné a neplatné, neboť kandidát musel vědět, že dal souhlas ke kandidatuře na kandidátce Naše Praha 11.

Trváme aby kandidát kandidoval na kandidátce Naše Praha 11, pokud dohoda není možná, žádáme aby registrační úřad postupoval dle § 23 odst 2) a  zákona 491/2001 Sb  a tedy aby registrační úřad škrtnul kandidáta na kandidátní listině, pokud k ní není přiloženo prohlášení podle § 22 odst. 3 nebo toto prohlášení je nesprávné či neúplné.

Případně musí registrační úřad uplatnit § 23 odst 2) b  zákona491/2001 Sb – tedy cituji „ podepsal-li kandidát prohlášení u více kandidátních listin, škrtne jej registrační úřad na všech kandidátních listinách“

Tolik suchá právní řeč, která říká vše, čeho se nemravně dopouští Ing. Arch. Oleg Rybnikář. Domníváme se, že nové čestné prohlášení podepsané v době, kdy byl již našim právoplatným, podaným a na úřadu městské části registrovaným kandidátem je neplatné a kandidát by měl být stažen také z kmotrovské kandidátky Iniciativa občanů, která se bude pokoušet zachovat výstavbu na Praze 11. 

Podáme proto stížnost na Úřad městské části Praha 11 a budeme trvat na tom, aby neprošel neetický a hlavně nezákonný postup kandidátní listiny Iniciativa občanů, která se nám pokouší ukrást kandidáta a ve jménu developerů nás tak poškodit. Lidsky chápeme tlak, pod kterým je náš kandidát a proto se plně zaměřujeme pouze na nemravné politiky jako je Ing. Arch. Oleg Rybnikář.

Zatímco Naše Praha 11 prosazuje ozelenění parků a stavební uzávěru na zelené plochy na Praze 11, Ing. Arch. Oleg Rybnikář jedná ruku v ruce se stavební lobby, čehož je důkazem jeho hlasování pro sporné developerské aktivity v zastupitelstvu, kde byl sice zvolen za ČSSD, ale poté opakovaně vyloučen a dnes kandiduje za Iniciativu občanů.

Rozhodli jsme se náš postup medializovat, abychom i ostatním politickým stranám a hnutím, případně nezávislým politikům ukázali, jak se hájit kmotrovskému nájezdu a krádežím kandidátů, kteří mají v panašovacím volebním systému cenu zlata.

Naše Praha 11 - s podporou pejskařů a občanů Prahy 11 nikdy nedovolí, aby nečestné jednání a podrazy ostatním politikům procházely.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama