Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.08.2014 18:43:51

V Kolíně otevřeno moderní iktové centrum

 V Kolíně otevřeno moderní iktové centrum

Dne 15. 8. 2014 bylo otevřeno nově dovybavené Iktové centrum na neurologickém oddělení kolínské nemocnice.

Dne 15. 8. 2014 bylo otevřeno nově dovybavené Iktové centrum na neurologickém oddělení  kolínské nemocnice. Slavnostního zahájení provozu se zúčastnil i hejtman Středočeského kraje Miloš Petera, radní pro zdravotnictví Jiřina Fialová, náměstci Zuzana Moravčíková a Marek Semerád, radní Zdeněk Štefek i ředitelé Odboru zdravotní péče pro Prahu a Středočeský kraj VZP Milan Štěpánek, členové vedení nemocnice a další.

„Mozková mrtvice je velmi četné onemocnění, na které ročně umírá řada lidí, po nemocech srdce a nádorech se řadí dokonce na třetí místo jako nejčastější příčina úmrtí. Jsem proto ráda, že se snažíme v krajských nemocnicích investovat i do modernizace iktových center. Mrtvice totiž vyžaduje urgentní zahájení léčby na specializovaných jednotkách. Nedílnou součástí terapie je pak léčebná rehabilitace, která musí být zahájena nejlépe ihned po stabilizaci stavu pacienta.“ komentovala investici 17,5 milionů radní pro zdravotnictví Jiřina Fialová. 85% částky je hrazeno z evropských fondů, 15% platí Středočeský kraj.

„Naštěstí nebývám zatím pacientem nemocnic, ale při návštěvách různých oddělení musím uznat, že se prostředí i péče v našich zařízeních neustále zlepšuje a nemocnice dávají prostor i možnému kulturnímu vyžití pacientů, vídávám v nich i různé výstavy, nejen na dětských odděleních, i pozvánky na kulturní akce.“ dodal radní Štefek.

Radní Fialová pak společně s hejtmanem kraje Peterou i náměstkem Semerádem popřála personálu centra, aby se jim zde dobře pracovalo a pacientům, aby se jim tu také líbilo a brzy odcházeli zdraví domů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama