Ing. Vladimíra Mročková

  • R2014
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.08.2014 8:13:24

Zrušení koncesionářských poplatků

Zrušení koncesionářských poplatků

Myslím si, že veřejnoprávní média přinášejí víceméně stejné informace jako jakékoliv komerční médium. Záleží pouze na míře emocí, s níž jsou nám divákům dané informace předkládány. Jsem jednoznačně pro zrušení tohoto poplatku.

Myslím si, že veřejnoprávní média přinášejí víceméně stejné informace jako jakékoliv komerční médium. Záleží pouze na míře emocí, s níž jsou nám divákům dané informace předkládány. Jsem jednoznačně pro zrušení tohoto poplatku. Žádná jeho výše totiž není spravedlivá. Tento poplatek je inkasován již od roku 1924 a v minulosti asi své opodstatnění měl. Dnes, při množství médií a dostupnosti informací, si však myslím, že by se jak Česká televize, tak Český rozhlas měli začít chovat tržně a starat se o svou „budoucnost” sami.

Tyto instituce by neměly být zvýhodňovány pomocí koncesionářského poplatku. Každé komerční médium se o posluchače a diváky musí poprat, ale zdá se, že zmiňovaným subjektům je jedno, kolik mají ve skutečnosti diváků a posluchačů. Důležité je, aby každý měsíc zinkasovaly všechny poplatky, a když mají pocit, že je to málo, vyžádají si pro kontrolu od dodavatelů elektrických energií soupis svých odběratelů.

Když něco zaplatím, tak za to něco očekávám. V takovém případě poplatek platím tehdy, když chci danou službu využít. Nechci platit paušálem něco, co nevyužívám, jako například rozhlas. Anebo, ať si nechají své poplatky, ale ať potom vysílají na kódovaném kanále a já se sama rozhodnu, zda my jejich služby za poplatek stojí a budu je využívat, nebo ne.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama