Tomaš Gallik

Zastupitel města Karviná
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.09.2014 19:32:42

Budoucnost regionu a hornictví

Budoucnost regionu a hornictví

Krátké zamyšlení nad budoucností

 Jak si všichni moc dobře uvědomujeme, hornická činnost v regionu se bude pomalu utlumovat podle situace na uhelném trhu. Vzhledem k tomu, že je nedílnou součástí regionu Karvinsko, je potřeba se tomuto problému intenzivně věnovat.

Na šachtách nejenže pracuje spousta lidí, ale pracuje pro ně několik dalších dodavatelských firem. Jde řádově o tisíce pracovních míst v oblasti, kterou už tak trápí velká nezaměstnanost. Co bude do budoucna se všemi těmito lidmi, kteří ztratí práci? Jak se dál bude rozvíjet Karvinsko? Jak stát pokryje ztráty v příjmech z daní? To jsou jenom tři z mnoha otázek, které bychom si měli pokládat každý den. Tento problém je nutné řešit hned, nevyčkávat až k tomu dojde.

Je naprosto jasné, že obce samotné nemohou toto vše zvládnout, potřebují podporu kraje a především státu. Vláda musí připravit důkladnou průmyslovou koncepci, kde budou nastíněny kroky a plány na udržení a rozvoj zaměstnanosti. Nikdo z nás nestojí o to, aby zde vznikl jakýsi „mrtvý“ region. Já sám se chci, pokud se dostanu do Senátu, zapojit do těchto jednání a pomoci připravit takový plán, který bude účinný.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama