ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.09.2014 15:03:34

Ve Znojmě bude postavena nová hasičská stanice, přispěje i Jihomoravský kraj

Ve Znojmě bude postavena nová hasičská stanice, přispěje i Jihomoravský kraj

V pondělí 8. září 2014 se uskutečnila pracovní návštěva ministra vnitra Milana Chovance ve Znojmě, během které ho doprovázel hejtman Michal Hašek.

Jihomoravský hejtman Michal Hašek přivítal ministra vnitra Milana Chovance na městském úřadě ve Znojmě, kde se uskutečnilo společné jednání se znojemským starostou Vlastimilem Gabrhelem. Milan Chovanec byl informován o současných problémech města a regionu, mezi které patří především nezaměstnanost a nedostatek pracovních příležitostí na Znojemsku. Následně ministr v doprovodu hejtmana a starosty zamířil na prohlídku ubytovny Dukla.

Poté ministr Milan Chovanec spolu s hejtmanem Michalem Haškem a krajským ředitelem Hasičského záchranného sboru Jiřím Pelikánem navštívili znojemskou hasičskou stanici. Jak v diskusi při návštěvě zaznělo, v současné době už mj. nevyhovují garážová stání pro nová vozidla. Ministr Chovanec uvedl, že nejpozději do dvou let bude ve Znojmě postavena nová stanice Hasičského záchranného sboru.

Zahájení výstavby nové hasičské stanice ve Znojmě bylo také hlavní informací na tiskové konferenci 8. září 2014 v závěru pracovní návštěvy ministra vnitra Milana Chovance ve Znojmě, během které ho doprovázel hejtman Michal Hašek.
„Cením si toho, že se zde ve Znojmě domluvila policie a hasiči, že na pozemku policejní stanice vznikne nová hasičská zbrojnice. Tato akce je zahrnuta v prioritách ministerstva vnitra, do dvou let by měla být budova postavena. S krajským policejním ředitelem jsme se bavili i o bezpečnostních otázkách, město Znojmo nemá zásadní problémy, co se týká vyloučených lokalit,“ uvedl na tiskové konferenci v závěru návštěvy ministr vnitra Milan Chovanec.

Hejtman Michal Hašek poděkoval ministrovi vnitra za řešení situace s novou hasičskou stanicí ve Znojmě. Jak uvedl, zahájení stavby je reálné v příštím roce. „Jako hejtman jsem rád, že po mikulovské stanici, která byla po řadě let prvou novou hasičkou na jižní Moravě, se tady ve Znojmě brzy sejdeme při otevření další. Jihomoravský kraj se bude podílet na financování projektové dokumentace, i když to bude v rámci celkových nákladů, které budou činit více než sto milionů, jde o pomoc spíše symbolickou. S panem ministrem jsme krátce diskutovali i o daňových únicích při černých dovozech vína, které ročně představují více než dvě miliardy korun. Věřím, že v ministrovi vnitra najdu dalšího spojence v boji proti padělání kvalitního jihomoravského vína. S panem starostou Gabrhelem jsme jednali také o konkrétních potřebách města Znojma. Dohodli jsme se na tom, že Jihomoravský kraj podpoří nejenom znojemský fotbal, ale také hokej. Tak jako v minulosti podpořil kraj brněnskou Kometu, tak nyní v září projedná krajské zastupitelstvo návrh na podporu znojemského hokeje částkou jednoho milionu korun,“ řekl hejtman Michal Hašek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama