Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.09.2014 12:33:17

Slaný má zrekonstruované muzeum

Slaný má zrekonstruované muzeum

V sobotu 20. září bylo slavnostně otevřeno zmodernizované Vlastivědné muzeum ve Slaném.

V sobotu 20. září bylo slavnostně otevřeno zmodernizované Vlastivědné muzeum ve Slaném. V rámci projektu byly modernizovány výstavní prostory a technického zázemí, renovováno nádvoří a vytvořen bezbariérový přístup do všech expozičních prostor.

„Jsem rád, že se královské město Slaný stará o své historické dědictví a že se nejen pustilo se do rekonstrukce muzea, ale že ho i zdárně a včas dokončilo.“ poděkoval městu radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.  Zahájení provozu se zúčastnil mimo i ředitel ROPu Václav Chytil, starosta města Slaný Martin Hrabánek a další hosté, nechyběli samozřejmě ani zástupci zhotovitele.

Na projekt získalo město Slaný dotaci z Regionálního operačního programu Střední Čechy ve výši 9,2 milionu Kč.

Veřejnosti se obnovené prostory muzea představily hned odpoledne, v prostorách se konala vernisáž klíčové výstavy letošní sezóny s názvem JAN ZACH - NÁVRAT DOMŮ.  Pak následovalo i odhalení pamětní desky Jana Zacha na jeho rodném domě v Soukenické ulici čp. 70 a oslavy zakončil koncert skupiny Los Rumberos Cuarteto.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama