Kateřina Holzknechtová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.09.2014 23:13:48

Šanci na práci mají i lidé z vyloučených lokalit

Šanci na práci mají i lidé z vyloučených lokalit

V Ústeckém kraji žije v sociálně vyloučených lokalitách 20 tisíc lidí. Ne všichni nechtějí pracovat. Pro některé z nich, například z litvínovského Janova, nabízí pomoc při hledání práce speciální projekt.

 V Ústeckém kraji žije v sociálně vyloučených lokalitách více než dvacet tisíc obyvatel. S vysokou nezaměstnaností se potýká i litvínovský Janov, pro který má ve svém volebním programu řešení ČSSD Litvínov v rámci projektu „Sociálně vyloučené lokality Ústeckého kraje“.  

  Lidé z Janova se stejně jako v jiných sociálně vyloučených lokalitách ve většině případů potýkají s řadou problémů, počínaje vlastní zadlužeností, která brání přijmout legální zaměstnání z obavy před exekucí, a nedostatečnou kvalifikací konče. Ne všichni z nich pracovat odmítají, mnozí zkrátka nezvládají splnit základní požadavky, které na člověka zaměstnání klade. 


  Řeč je o lidech s maximálně základním vzděláním, pro které je třeba neřešitelným problémem vyřídit si formality spojené se zaměstnáním. Projekt Úřadu práce, Agentury pro sociální začleňování, místní samosprávy a neziskových organizací je svými aktivitami navržen tak, aby poskytl těmto lidem při překonávání takových obtíží pomoc. Včetně rekvalifikací, nebo doprovodů na pracovní pohovory a zprostředkování podporovaného zaměstnání s využitím pracovní asistence ještě po dobu několika prvních týdnů na novém pracovišti. 


  Hlavním cílem projektu je přitom vytvořit vzory pro ostatní nezaměstnané. Pokud třeba právě v Janově uvidí, že jejich soused, který na tom byl vždy stejně špatně, najednou pracuje, má více peněz, a jde to, může to ovlivnit jejich rozhodnutí hledat si práci také. V první fázi má projekt pomoci zlepšit postavení na trhu práce 800 lidem ze 17 vybraných ústeckých lokalit. 


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama