ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.09.2014 18:38:24

Jihomoravský kraj chce být garantem konání motocyklové Grand Prix ČR

Jihomoravský kraj chce být garantem konání motocyklové Grand Prix ČR

Jihomoravský kraj chce být garantem konání motocyklové Grand Prix ČR v Brně včetně zajištění financování tzv. zalistovacího poplatku z rozpočtu kraje a dalších zdrojů ve spolupráci se Statutárním městem Brnem, Vládou ČR a podnikatelskou sférou z JMK.

 Tento záměr schválilo krajské zastupitelstvo na svém jednání 18. září 2014.

Zastupitelé rovněž schválili záměr kraje prosazovat zařazení Grand Prix ČR v Brně mezi akce s trvalou podporou státu. „Byl jsem zastupitelstvem pověřen, abych jednal se společností DORNA SPORTS S.L. o podmínkách licence pro Jihomoravský kraj na pořádání Grand Prix České republiky v Brně na dobu minimálně 3 let. Zároveň podám žádost ministerstvu školství o dotaci ze státního rozpočtu České republiky ve výši 40 milionů korun na příští rok a také žádost o dotaci z rozpočtu Statutárního města Brna ve výši 10 milionů korun. Jsou to částky, o kterých jsme už jednali. Pokud nám bude vyhověno, na 50. ročník Grand Prix bychom získali až 50 milionů korun,“ řekl hejtman Michal Hašek. „Zalistovací poplatek je na umožnění pořádání konkrétního závodu. To že by měl být držitelem licence kraj, není v Evropě neobvyklý model. Jihomoravský kraj by vystupoval v pozici formálního pořadatele Grand Prix České republiky, nicméně přímou pořadatelskou činnost by zadal třetí osobě. Platí, že by Jihomoravský kraj za tohoto stavu vstoupil do smluvního vztahu se společností Automotodrom Brno jako s místem, kde se Velká cena pojede,“ zdůraznil hejtman Hašek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama