ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.09.2014 18:40:34

Evakuace ve Strachotíně byla ukončena

Evakuace ve Strachotíně byla ukončena

V prostorách obecního úřadu ve Strachotíně se hodinu před sobotním (20. září 2014) polednem sešli obyvatelé obce, kteří byli evakuováni z domů ohrožených sesuvem.

 Evakuace byla nařízena v souvislosti s vyhlášením stavu nebezpečí v pondělí 15. září 2014.

Za přítomnosti hejtmana Michala Haška a starostky obce Lucie Danihelkové si obyvatelé vyslechli informace k ukončení evakuace. Jihomoravský hejtman poděkoval přítomným rodinám za pochopení a trpělivost, kterou projevily v uplynulých dnech. „Opatření, která jsme zde prováděli, přispěly k ochraně vašeho zdraví a životů,“ řekl hejtman Michal Hašek, který mohl na setkání konstatovat, že v průběhu záchranné akce nedošlo k poškození jejich majetků. „Za profesionálně odvedené záchranné práce bych chtěl poděkovat všem členům Hasičského záchranného sboru, kteří se na nich podíleli,“ uvedl hejtman Michal Hašek.

V rámci ukončení evakuace byli obyvatelé poučeni i o technické části návratu, tedy o chování, které doporučil statik – ty se týkají především určitých drobných omezení v místech, kde se okolí jejich domů dotýká sanované oblasti.

Ve Strachotíně byly 15. září 2014 v rámci záchranných prací evakuovány rodiny z celkem osmi ohrožených domů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama