Jan Beneš

Kandiduji do zastupitelstva města Třemošná
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.09.2014 22:07:00

Podzimní setkání generací

Podzimní setkání generací

V zasedací místnosti městského výboru KSČM v Plzni proběhla beseda, která se týkala vrcholící předvolební kampaně. Přijet nemohl snad nikdo povolanější než vedoucí oddělení ÚV KSČM pro odborné zázemí, občanský sektor a mládež Ludvík Šulda.

Konečně příprava voleb je pro něj téma velmi aktuální už proto, že sám kandiduje v komunálních volbách do Zastupitelstva Prahy 8 i Zastupitelstva hlavního města. Šulda ve svém úvodním slovu připomněl, jak obtížné bylo mnohde sestavování kandidátek - především na malých obcích. Mnozí lidé mají obavy o své živobytí a zabezpečení svých rodin a do politiky se příliš nehrnou. Přesto se v komunálních volbách na kandidátkách KSČM objeví bezmála 19 000 občanů, z toho zhruba polovinu tvoří sympatizující - nečlenové strany. Dobře je na tom KSČM také s počtem žen na kandidátkách. Ze všech kandidujících subjektů obsadila KSČM čtvrtou pozici. KSČM ženy - kandidátky nejen má, ale staví je také na čelní místa, za což je organizacemi prosazujícími rovnoměrné zastoupení žen a mužů oceňována.

Řeč přišla také na vlastní kampaň, účastníci si mohli prohlédnout grafiku, se kterou KSČM v Plzni do voleb jde. Od volebních materiálů, přes inzeráty, které vyjdou v některých tiskovinách až po bannery, které již chvíli křižují krajské město na boku tramvají.

Po skončení besedy následovalo na zahradě restaurace Šach Mat další zajímavé zpestření – Setkání generací spojené s grilováním. Kromě toho, že mohli účastníci ochutnat něco dobrého z grilu, zapít pěnivým mokem a posedět u muziky skupiny Harmonie manželů Fajfrlíkových, měli možnost promluvit si také s mnoha přítomnými kandidáty.

Posedět přišel například vedoucí kandidát do Zastupitelstva města Plzně za KSČM Václav Štekl, či Jana Bystřická kandidující z druhého místa tamtéž. Oba budou na podzim obhajovat svůj současný mandát podobně jako další přítomný kandidát František Hrubeš, předseda Městského výboru KSČM Plzeň. Dokladem výše uvedeného tvrzení, že KSČM má na volitelných místech zastoupené ženy byly na grilování rovněž přítomné kandidátky do zastupitelstva statutárního města Monika Magdaléna Štefanová a Andrea Cízlová. Setkat se s potencionálními voliči přišli také kandidáti do plzeňských městských obvodů. Za všechny kupříkladu vedoucí kandidát KSČM na městském obvodu Plzeň 1 Václav Heřman, či doubravecká jednička KSČM Milan Ladič. Grilování si nemohl nechat ujít ani senátorský kandidát za KSČM Karel Kvit, který současně kandiduje do plzeňského zastupitelstva a vede komunistickou kandidátku pro obvod Plzeň 2.

Ke grilu se jako už tradičně postavil předseda organizace mladých ZO 6033 KSČM Plzeň–město Milan Hajšman, který působí také jako zastupitel a znovu kandiduje v centrálním obvodě Plzeň 3. O přízeň voličů se bude ucházet také do Zastupitelstva města Plzně.

Právě ZO mladých grilování na zahradě stranického domu pravidelně zabezpečuje. I když druhé letošní setkání generací spadlo kalendářně už do podzimu, počasí se rozhodlo, že akci nepokazí. Jen co se zapálil gril, vylezlo zpoza výhružně vypadajících mraků sluníčko a pro asi 70 účastníků dokreslilo atmosféru takřka letní pohody.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama