JUDr. Naděžda Kratochvílová

  • R2014
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,86. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.10.2014 8:49:08

Trnkovo nám. na Barrandově s vodní obrazovkou, revitalizace pěších zón vrcholí

Trnkovo nám. na Barrandově s vodní obrazovkou, revitalizace pěších zón vrcholí

Stěžejní projekt městské části Praha 5, kterým je revitalizace pěších zón na Barrandově, se blíží svému dokončení. Kromě jiného se občané mohou těšit na ojedinělou „vodní obrazovku“ na Trnkově náměstí a nový amfiteátr s místy se zelení pro relaxaci.

Projekt byl z velké části podpořen z evropských peněz, 22 miliónů Kč poskytl Evropský fond regionálního rozvoje a necelé 2 milióny Kč hlavní město Praha.

„Celkové náklady projektu jsou ve výši 30 miliónů Kč, rozdíl financuje městská část z vlastních zdrojů,“ sdělila místostarostka JUDr. Naděžda Kratochvílová z hnutí RESTART 2014, která má tento projekt od samého počátku ve své gesci a mimo jiné se zasloužila o získání dotace, která umožnila obnovu Barrandova uskutečnit.

Na pěší zónu se také vrátí jedinečné plastiky z konce osmdesátých let renomovaných architektů v podobě obelisku pohybu a plastiky pohybu. Další historické plastiky jako známý filmový pás, budou rovnoměrně rozloženy po celé pěší zóně.

Projekt se nyní zdárně blíží ke svému dokončení. Realizace byla vzhledem k rozsahu a náročnosti prací rozdělena na pět částí. Dokončení bylo naplánováno na konec září letošního roku.

„Plánované dokončení projektu na podzim letošního roku se podaří stavařům splnit a začátkem října bude otevřena dokončená první část. Jsme rádi, že se lidem na Barrandově opět o něco zlepší podmínky k životu v této neustále se dynamicky vyvíjející lokalitě Prahy 5. Dlouhodobé úsilí radnice o získání prostředků z cizích zdrojů, konkrétně z Operačního programu Praha - Konkurenceschopnost, přináší barrandovským občanům užitek v podobě komplexní přeměny současného nevzhledného a dosluhujícího městského mobiliáře a páteřních pěších komunikací doplněného o dvě dětská hřiště a spousty zajímavých architektonických prvků na úrovni 21. století,“ uvedla JUDr. Naděžda Kratochvílová z hnutí RESTART 2014.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama