Martina Dlabajová

  • ANO 2011
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.10.2014 13:34:53

M. Dlabajová o slyšení komisařky Thyssen: Je skvělé, že se díváme stejným směrem

M. Dlabajová o slyšení komisařky Thyssen: Je skvělé, že se díváme stejným směrem

PRAHA/BRUSEL – V Bruselu pokračovalo ve středu 1. října 2014 tzv. grilování designovaných komisařů před výbory Evropského parlamentu. Na programu bylo také slyšení Marianne Thyssen, kterého se účastnila česká europoslankyně Martina Dlabajová.

Na programu bylo také slyšení Marianne Thyssen (Belgie), jejíž budoucí portfolio zahrnuje zaměstnanost, sociální věci, dovednosti a pracovní mobilitu. Slyšení se za výbor pro zaměstnanost a sociální věci účastnila také česká europoslankyně Martina Dlabajová (ALDE, ANO).

Dotaz M. Dlabajové mířil k problematice zaměstnávání mladých a postoji Marianne Thyssen k jejímu řešení. Thyssen potvrdila, že podporuje aktivní boj proti nezaměstnanosti, tvorbu pracovních míst a především rozvoj talentu a dovedností u mladých lidí. Tím ukázala jednoznačnou shodu s prioritami Martiny Dlabajové a její politickou skupinou ALDE. „Na mou otázku na propojování škol s trhem práce, podporu učňovského vzdělávání a vzdělávání dospělých odpověděla paní Thyssen velmi dobře. Projevila odbornou znalost, měla příjemně sebevědomý projev a ukázalo se, že se na problematiku díváme hodně podobně,“ doplnila M. Dlabajová. „Vnímám tento soulad názorů jako skvělou zprávu,“ zdůraznila.

Pro českou europoslankyni je to tedy velký příslib možné spolupráce i do budoucna. "Jakmile bude Thyssen ve funkci komisařky potvrzena, jsem připravena s ní jednat o konkrétních krocích a možnostech, které povedou ke skutečnému zlepšení situace v zaměstnávání mladých," říká M.Dlabajová. Právě nezaměstnanosti mladých lidí v České republice i v Evropě se ve své práci hodlá Dlabajová aktivně věnovat. Se svým týmem připravuje projekt unikátních stáží, které propojí špičkové české manažery a podnikatele s mladými lidmi, kteří chtějí aktivně ovlivňovat svůj budoucí profesní život. „Mezi firmami bych chtěla najít zajímavého partnera v každém regionu ČR a do budoucna i v Evropě. Chtěla bych, aby se projekt postupně rozrůstal. Úspěšní stážisté pak mohou motivovat další studenty v tom, že má smysl aktivně se starat o své budoucí zaměstnání a o to, co budu v životě dělat. Je to určitě lepší cesta, než se spoléhat na finanční podporu státu a vlastní pasivitou se předem odsoudit do pozice nezaměstnaného“, dodala M. Dlabajová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama