ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,86. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.10.2014 1:09:34

Můj starostenský účet (1)

Můj starostenský účet (1)

... aneb co jsem stihl dokončit během svého působení na radnici Prahy 5.

–        Ukončil jsem řadu pro Prahu 5 nevýhodných smluv z temné éry Milana Jančíka.

–        Provedl jsem restrukturalizaci úřadu, oddělil státní správu od samosprávy a omezil tak vliv politiků na chod státní správy Prahy 5, zároveň jsem tím zahájil snižování nákladů úřadu.

–        Zastavil jsem změnu územního plánu na Dívčích hradech, který měl umožnit větší zástavbu této jedinečné lokality . Zároveň jsem nechal zpracovat návrh na změnu  parku, tak, aby již nikdy nemohlo dojít v této lokalitě ke  změně na stavební pozemky (změna z parku je skoro nemožná, naopak změna z polí a luk – což je současné zařazení, je při určité argumentaci prosaditelná).

–        Prosadil jsem znovuoživení tématu Dvoreckého mostu – tedy propojení P5 a P4 u Lihovaru s tím, že by došlo k výraznému omezení dopravy Smíchovem, podařilo se mi přidat Dvorecký most do dnes již schválené změny územního plánu Smíchovské nádraží.

–        Podařilo se mi tlakem na magistrát zvýšit počet městských strážníků v naší MČ.

–        Omezil jsem výskyt drogově závislých na Praze 5 a zároveň dobrou spoluprací s neziskovými organizacemi jsem zlepšil práci s drogově závislými a bezdomovci,  tím jsem omezil druhotné negativní jevy související s jejich výskytem (především drobná kriminalita).

–        Podařilo se mi zastavit developerské projekty v místech, kam zcela jednoznačně nepatřily – např. fotbalové hřiště Hlubočepy (Central Group), Na pláni (Geosan).

–        Naopak jsem podpořil projekty revitalizace dvou největších brownfields Prahy 5 – bývalá továrna Waltrovka a Smíchovské nádraží. První se začíná realizovat a druhý se již projektuje.

–        Zasadil jsem se o vybudování cyklostezky od barrandovského mostu až do Lahovic.

–        Dojednal jsem prodloužení nájemní smlouvy na pozemky pro sportovní kluby působící v naší městské části, které se bály o svou existenci – Tatra Smíchov (rugby v Motole), golf v Motole a zasadil jsem se o revitalizaci mnohých sportovišť.

–        Zasadil jsem se o udržení ve funkci těch ředitelů škol a školek, za které mluvila jejich práce a postavili se za ně rodiče.

–        Postupné zateplování všech škol a školek – každý rok bylo proinvestováno cca 50 milionů do zateplení.

–        Připravili jsme nové podmínky privatizace bytů nájemníkům a následně ji realizovali.

–        Nastavili jsme pravidla pro spravedlivé rozdělování grantů pro sport a kulturu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama