Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.10.2014 20:36:13

Dálniční poplatky některých zemí mohou být v rozporu s pravidly EU

Dálniční poplatky některých zemí mohou být v rozporu s pravidly EU

Brusel/Praha – Některé evropské země si nastavují poplatky takovým způsobem, že nedávají kupujícím větší možnost volby podle jejich potřeb.

 Ti, kteří jsou na deset dní, si musí koupit známku na celý měsíc, přestože zemí pouze dvakrát projedou. 
„Podle mého názoru by měla být uživatelům dálnic dána větší možnost volby,“ říká Zdechovský. „Politika některých zemí navíc může být v rozporu s volným pohybem osob v rámci EU. Požádal jsem proto Evropskou komisi o vysvětlení, zda jsou odlišné podmínky při výběru dálničních poplatků v souladu s volným pohybem osob v rámci EU,“ popisuje europoslanec svůj zamýšlený postup v této záležitosti.

Na prvním místě musí být práva spotřebitelů
„Práva spotřebitelů, v tomto případě řidičů, by měla být na prvním místě. Pro usnadnění volného pohybu osob v prostoru EU a sjednocení podmínek by bylo mnohem lepší, kdyby byla nastavena jednotná evropská pravidla v rámci společného trhu,“ vysvětluje Zdechovský, proč se obrátil na Evropskou komisi.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama