Ing. Karla Šlechtová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.10.2014 21:05:00

Ministryně Šlechtová se zúčastnila setkání ministrů pro místní rozvoj zemí EU

Ministryně Šlechtová se zúčastnila setkání ministrů pro místní rozvoj zemí EU

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová se 10. října, necelých 48 hodin po svém jmenování, účastnila v Miláně neformálního setkání ministrů EU odpovědných za kohezní politiku.

Tématem jednání byl zejména vztah kohezní politiky v novém programovém období 2014-2020 a ekonomického řízení.

Karla Šlechtová byla velmi pozitivně přijata bývalým eurokomisařem Johannesem Hahnem a dalšími ministry z 27 členských zemí EU.  Ministři zejména ocenili práci ministryně na Dohodě o partnerství. „Velmi mne potěšilo, že ze strany mnohých přítomných členů mi byla vyjádřena podpora v mé práci,“ uvedla Šlechtová. Neformálního jednání ministrů se zúčastnil také náměstek ministryně pro místní rozvoj Daniel Braun a Olga Letáčková, ředitelka odboru Národního orgánu pro koordinaci.

Ministryně Šlechtová ve svém vystoupení na jednání ministrů zdůraznila: „Česká republika přistupuje k fázi programování jednotlivých nástrojů Evropských strukturálních a investičních fondů velmi zodpovědně a respektuje v nové struktuře implementace společné cíle EU obsažené ve Strategii Evropa 2020.“ Ministryně zároveň upozornila: „Naplňování předběžných podmínek čerpání fondů EU bude v některých ohledech složité. Existuje řada nejasností týkajících se praktické aplikace jednotlivých podmínek; Česká republika bude proto dále usilovat o vyjasňování otevřených otázek.“

Česká republika využila zavedení konceptu tzv. předběžných podmínek pro čerpání fondů EU v novém programovém období 2014-2020 jako nástroj zvýšení efektivnosti výdajů kohezní politiky. Během procesu nastavování období 2014-2020 a vyjednávání nebyly vždy ze strany Evropské komise - jako navrhovatele legislativy - zřejmé všechny souvislosti a dopady navrhovaných a měnících se předběžných podmínek a interpretace jejich důsledků. Na druhou stranu v některých oblastech přispěl tlak daný nutností naplnit předběžné podmínky k urychlení potřebných reforem na národní úrovni; v případě České republiky šlo například o služební zákon.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama