Mgr. Václav Láska

Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • BPP
  • Praha 5
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.10.2014 11:25:12

Každý občan má mít právo veřejné kontroly ústavních činitelů

Každý občan má mít právo veřejné kontroly ústavních činitelů

Senátor Láska zveřejnil veškerý svůj majetek

Nově zvolený senátor za zelené Václav Láska zveřejnil veškerý svůj majetek. Zveřejněním majetku na webu chce posílit možnost kontroly voličů nad neúplatností a také legálností svým příjmů. Aktualizaci informací o svém majetku bude Láska provádět vždy s koncem kalendářního roku.

“Chci, aby si voliči měli možnost ověřit, jaký mám majetek, jak se bude měnit v průběhu výkonu senátorského mandátu, a zda jeho eventuální navýšení bude odpovídat mým legálním příjmům. Každý občan má mít právo veřejné kontroly ústavních činitelů. Veřejná kontrola výrazně přispívá k omezení vlivu lobbistů či případné korupce. A podle mého i k navázání dobrého kontaktu voliče se “svým” politikem,” uvádí senátor Václav Láska.

“Zveřejnění majetku je důkazem, že nás v Senátu zastupují osobnosti prosazující to, co umí aplikovat sami. Veřejná majetková přiznání politiků mají v dnešní době velký smysl - právě na úrovni Senátu a Sněmovny mohou výrazně pomoci boji proti korupci,” uvádí Jana Drápalová, 1. místopředsedkyně zelených.

Majetek senátora Lásky najdete od 21. října 2014 na webu laskavsenatu.cz. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama