Ing. Michaela Šojdrová

  • KDU-ČSL
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.10.2014 17:35:04

Poslanecká kancelář přiblíží EU občanům

Poslanecká kancelář přiblíží EU občanům

Poslankyně Evropského parlamentu Michaela Šojdrová slavnostně otevřela svoji pražskou kancelář. Brzy ji budou následovat kanceláře v Brně a ve Zlíně. Kontaktní místa má však Šojdrová po celé republice.

„Chci, aby moje kancelář byla místem, kde se Brusel potkává s Prahou a rozumí si," uvedla M. Šojdrová s tím, že nechce být virtuální poslankyní. „Také proto mám v každé krajské kanceláři KDU-ČSL i své kontaktní místo,“ doplnila.

Přestože byla pražská kancelář „pokřtěna“ až dnes, při příležitosti schválení nové Evropské komise a unijního rozpočtu, funguje již od srpna letošního roku. Jejím účelem je nejen odborná práce, ale také možnost vzájemného setkávání.

Šojdrová, která je místopředsedkyní parlamentního Výboru pro vzdělávání a kulturu považuje i vzhledem ke své agendě práci v regionech za mimořádně důležitou. „Zejména mladí lidé, kteří prošli evropským programem Erasmus, vnímají Evropskou unii jako velkou příležitost a cítí se být Evropany. Byla bych velmi ráda, kdyby se nám podařilo zlomit často rezervovaný postoj k Unii i u starší generace. Věřím, že má práce v regionálních kancelářích tomu může napomoci“, je přesvědčena europoslankyně.

Mezi úkoly kanceláře patří mimo jiné zajišťování pravidelných dnů (pátky) pro občany a organizace, pořádání pravidelných akcí v regionech v rámci projektu „Doma v Evropě“, setkávání se zástupci zájmových skupin či zajišťování stáží. Kancelář pro poslankyni zajišťuje též informace z obou komor Parlamentu ČR a vlády, aby byla europoslankyně fundovaně informována o dění doma.

Pražská kancelář se nachází v 6. patře paláce Charitas na Karlově náměstí. Asistentkou europoslankyně Michaely Šojdrové v Praze je Johana Bratská.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama