Olga Havlová

  • Úsvit
  • Jindřichov
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.10.2014 16:56:00

K mokvajícímu vředu nemohu být lhostejná

K mokvajícímu vředu nemohu být lhostejná

Do vyšetřovací komise k dálnici D47 byli společně s poslankyní Olgou Havlovou zvoleni poslanci J. Birke a V. Klučka z ČSSD, P. Kudela (KDU-ČSL), H. Pavera (TOP 09 a Starostové), S. Pfléger a B. Schwarz (ANO 2011), Z. Stanjura (ODS) a K. Šidlo (KSČM).

 Poslankyně Havlová dnes veřejnosti představila jména ostatních členů vyšetřovací komise k D47 na tiskové konferenci v atriu Poslanecké sněmovny. „ Jen připomenu, že D47, je dopravní tepna Moravskoslezského kraje, stála desítky miliard korun, které se mohou v nenávratnu ztratit,“ upozorňuje na význam komunikace a vyšetřovací komise Havlová.

Dálnice je podle ŘSD postavená na špatném podloží a reálně hrozí, že se bude muset přebudovat. Kvůli nekvalitnímu pokladu se vlní a už dnes se na některých úsecích dálnice omezuje provoz. Hrozí také provalení opěrných zdí, které jsou ukotveny v nekvalitním podloží.
Mosty nemusí vydržet

Dalším neméně důležitým nebezpečím komunikace jsou mosty přes dálnici, kterým podle odborníků v případě větší zátěže hrozí i zřícení. „Pokud se zavře tato dálnice, odejdou od nás investoři do Polska a v Moravskoslezském kraji vzroste už tak vysoká nezaměstnanost. Jako poslankyně za tento kraj nemohu zůstat k tomuto „mokvajícímu vředu“ lhostejná a chci tady s kolegy věci řešit,“ dodala Havlová.

V současné době je žaloba státu respektive Ředitelství silnic a dálnic proti zhotovitelům staveb řešena u Rozhodčího soudu. Vyšetřovací komise by měla odpovědět na otázky jaká konkrétní pochybení při stavbě vznikla – ať již technická, ekonomická i ekologická, a předně, kdo je způsobil!

Milník

Havlová v neposlední řadě chce, aby se komise nezabývala jen minulostí ale i budoucností, jelikož D47 je systémový problém a tyto systémové chyby se podle poslankyně mohou opakovat na ostatních stavbách jako D1 nebo D3.

Za jeden provaz

Havlová osobně podpoří předsedu vyšetřovací komise dálnice D47 Stanislava Pflégra z Hnutí Ano. „ANO je strana s největší důvěrou voličů a není zatížena minulostí. „Pan Pflégr bude mít nejen podporu svých kolegů, ale také volné ruce pro opravdu důkladné prošetření průšvihu, který stál daňové poplatníky desítky miliard korun.“ uzavřela Havlová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama