Ing. Jiří Oberreiter

Nezávislý politický konzultant
  • SPOZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.11.2014 13:28:08

Oberreiter (SPOZ): Zeman For President?

Oberreiter (SPOZ): Zeman For President?

M. Zeman je objektivně nejlepší kandidát na prezidentský úřad. Splňuje všechny podmínky zkušeného, vzdělaného a morálně čistého člověka.

Samozřejmě! Kdo jiný? Vždyť čestný předseda SPOZ Miloš Zeman splňuje ta nejnáročnější kritéria, která si vůbec dovedeme představit.Navíc v době, kdy osobnost jako je ON, potřebujeme jako nikdy v novodobé historii. Miloš Zeman celým svým životem prokázal osobnostní integritu, morální čistotu, bezúhonnost, odbornost, odpovědnost, vysokou inteligenci, čestnost a nesmírnou skromnost.

Miloš Zeman je v novodobé politice naprosto ojedinělou výjimkou, za kterou se nemusíme rdít a ani stydět, a to jak na půdě doma, tak v zahraničí. Naše země může být hrdá na člověka, kterého si váží vrcholoví představitelé malých, středních, i těch největších zemí světa. Můžeme být pyšni na to, že je schopen vést vrcholná státnická jednání s představiteli mnoha zemí světa v jejich jazycích, což mezi našimi politiky není až tak běžné. U Miloše Zemana je obdivuhodná nejen ohromná encyklopedická paměť, ale také jeho neuvěřitelná rétorická schopnost. Umění mluvit jasně, logicky a pro každého pochopitelně. Mám rád jeho smysl pro humor, bonmoty a bleskové a vtipné reakce na otázky, které na něho směřují.

Naše země je řadu let v morálním, mravním, ekonomickém, kulturním a vůbec celkovém rozkladu. Hodnotová pyramida se rozpadla a nikdo neví, jak s tím rozvalem naložit. Je všeobecně známo, že základní pilíře našeho státu nefungují, jsou proděravělé, shnilé a bez možnosti sebeopravy. Ministr financí řeší deficit veřejných financí a výběr daní, ministr školství řeší reformu školství, ministr dopravy řeší dálnice a jejich předražování, ministr obrany řeší otázku Gripenů či F 16, ministr práce řeší důchody a nezaměstnanost atd. atd.

Z hlediska rezortního vidím tyto problémy opravdu jako závažné. Za daleko závažnější ale vidím problémy obecnějšího charakteru, a to z nadrezortního pohledu, kdy nás trápí nejenom rozbujelá korupce a vliv neformálních skupin na fungování státu, ale také pocit naprosto nedostatečné bezpečnosti občanů, nemožnost dovolání se spravedlnosti, klesající životní úroveň, vážné problémy s nepřizpůsobivými občany, celková beznaděje.

Asi není žádným tajemstvím, že naše společnost je nemocná, a to hlavně duchovně. Napříč společenským spektrem byly dlouhodobě budované hodnoty nahrazeny psudohodnotami a naše politická reprezentace jde celé společnosti ve všem špatném příkladem. Je nejvyšší čas udělat změnu. A změnu je třeba udělat především ve změně hodnot, morálky, etiky, ve vztazích a v celkovém fungování jednotlivců i země jako takové. Změna v duchovních hodnotách je ale dlouhodobý proces a týká se úplně všech ve společnosti, a ve své politické reprezentaci co možná nejdříve.

Morální změna společnosti nemůže probíhat pod vedením současných, dvacet let etablovaných nevěrohodných politiků, pocházejících většinou z neuznávaných společenských skupin, škol a part.

Do čela země musí být postavena osoba oplývající mimořádnou vážností, vysokým mravním a morálním kreditem, vysokou odborností, osobní statečností a chutí pustit se do řešení tohoto těžkého úkolu. Tato osoba musí mít bohaté zkušenosti s řízením na úrovni státu. Dovolím si tvrdit, že naše příští hlava státu bude mít tak těžký úkol, jako měl T. G. Masaryk při vzniku republiky.

Proto jsem přesvědčen, že jedině Miloš Zeman je schopen být nejen nadstranickým prezidentem, ale také prezidentem nás všech. Pokud se jím stane, vím, že bude mít ohromnou důvěru, se kterou se na něho budou moci občané obracet, a dostane se jim vždy zastání. Miloš Zeman je laskavý člověk s jasnými životními cíly a snad jediný, který je schopen naší vykolejenou společnost posadit zpět na koleje.Věřím, že naši voliči budou volit rozumem a M. Zeman se stane našim prvním celospolečensky uznávaným prezidentem republiky.

Ing. Jiří Oberreiter, předseda MO SPOZ Praha 2
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama