ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.12.2014 10:57:11

Archeopark v chotěbuzi nabídne další poučení i větší komfort

Archeopark v chotěbuzi nabídne další poučení i větší komfort

Zájemci o prohlídku Archeoparku v Chotěbuzi-Podoboře, který je v majetku kraje, se mohou v příštím roce těšit nejen na nové expozice, ale i na kvalitnější zázemí a rozšíření nabídky atrakcí pro děti.

Úpravy areálu za zhruba 47 milionů korun, které dnes oficiálně odstartovaly poklepem na základní kámen, by měly být hotovy na podzim příštího roku. Projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci ROP, kraj doplatí ze svého rozpočtu necelých 21 milionů korun.

„Archeopark, který se  stal v regionu známou turistickou atrakcí, nabídne návštěvníkům po dokončení prací rozšířenou a především komfortní exkurzi do dávné historie. Nová, architektonicky zajímavě pojatá budova s moderním designem, poskytne návštěvníkům potřebné zázemí, které zde dosud chybělo,“ říká hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák. Dodává, že součástí stavby bude archeologická a přírodovědná expozice i keramická dílna. Zájemci mohou také navštívit vyhlídkovou terasu a multifunkční sál, ve kterém se budou pořádat výstavy a přednášky.

Atraktivního a především bezbariérového vstupu se dočká také samotné hradiště, kde vyrostou další dvě repliky historických objektů. Malým návštěvníkům bude sloužit dětský lanový koutek.

„Doufáme, že  zmodernizovaný areál po ukončení stavebních prací ještě nabude na atraktivitě a přitáhne sem další návštěvníky, kteří mají zájem o historii a ještě do jedinečného slovanského sídliště nenašli cestu,“ dodává Svatomír Recman,

Kulturní památka Archeopark v Chotěbuzi, který je jednou z nejvýznamnějších pravěkých a středověkých památek Těšínského Slezska, je rekonstrukcí slovanského sídliště z období od poloviny 8. až do 11. století. Po dobu rekonstrukce bude celý areál pro veřejnost uzavřen.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama