Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.12.2014 18:17:00

Vláda rozdala úředníkům prémie 155 mil. korun!

Vláda rozdala úředníkům prémie 155 mil. korun!

To je síla – premiér a ministři rozdali vládním úředníkům půlroční prémie 155 milionů korun – o 35 milionů více než rozdala předešlá Rusnokova vláda.

 Co k tomu říct. Je s touto vládou opravdu líp? Nejprve minulý měsíc politici vládní koalice (ČSSD, ANO, KDU-ČSL + KSČM) zvýšili sami sobě platy – jediný Úsvit navrhoval zmrazení platů politiků až do roku 2018, ale ostatní nás přehlasovali – a teď ještě rozdají svým stranickým trafikantům stamilionové odměny. A přitom je více než půl milionu lidí bez práce a většina důchodců má důchod do 10 tisíc, za který se nadá vyžít. Otevřou už lidé konečně oči? Nebo budou dál věřit líbivým heslům a populistickým slibům této vlády? Jestli souhlasíte, prosím sdílejte.

Ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) rozdal na konci roku na bonusech vedoucím pracovníkům víc než 9,3 milionu korun, tedy dvojnásobek ve srovnání se svými předchůdci v úřadu, Alenou Hanákovou za TOP 09 nebo Jiřím Balvínem. Například Hermanův ekonomický náměstek René Schreier nebo vrchní ředitel kabinetu Patrik Košický dostali bonus ve výši téměř čtvrt milionu! Na Ministerstvu financí Andrej Babiš (ANO) na odměnách rozdal víc než 41,1 milionu korun a nejvyšší prémii inkasoval jeden z náměstků, bylo to 170 tisíc korun. Na Ministerstvu vnitra u Milana Chovance (ČSSD) bonusy činily víc než 43,7 milionu korun, na obraně u ministra Stropnického (ANO) přes 22,2 milionu a na Ministerstvu práce a sociálních věcí u ministryně Marksové – Tominové (ČSSD) 20 milionů Kč. Víc než 15,7 milionu korun dal podřízeným na prémiích ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO). A premiér Sobotka rozdal na Úřadu vlády víc než 14,5 milionu korun.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama