Ing. Karla Šlechtová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.12.2014 6:33:00

Evropské fondy prokazatelně zkvalitňují život lidí

Evropské fondy prokazatelně zkvalitňují život lidí

Přes 78 tisíc nových pracovních míst, 5 600 projektů na podporu malých a středních podniků, 1 690 km rekonstruovaných silnic II. a III. třídy či více jak 600 moderních vozidel veřejné dopravy.

To jsou jen některé příklady toho, co přinesly evropské fondy v období 2007-2013. Pozitivní přínosy více jak 55 tisíc schválených projektů v celkové hodnotě 662,3 miliard korun z fondů EU každodenně zkvalitňují život všech obyvatel České republiky. Případy, kde dojde k úmyslnému pochybení či dokonce zneužití prostředků, naštěstí tvoří jen zlomek z celého objemu financovaných projektů. Nová pravidla Ministerstva pro místní rozvoj pro čerpání prostředků v novém programovém období 2014-2020 toto riziko zneužití dále snižují.

Nadcházející rok 2015 je pro Českou republiku poslední příležitostí, kdy může čerpat prostředky z programového období 2007-2013. Současně budou vyhlášeny první výzvy z období nového. O připravovaných změnách a jednání s Evropskou komisí informují zástupci MMR také na sérii regionálních konferencí Evropské fondy 2014-2020. „Mým prioritním úkolem je dočerpat maximum evropských prostředků z let 2007-2013na podporu kvalitních projektů a připravit start pro čerpání v období novém“, uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová. „Ačkoli se jedná o náročné pracovní výzvy, neměli bychom zapomenout zdůrazňovat, co všechno jsme díky politice soudržnosti a evropským fondům v posledních letech v naší zemi vybudovali a co se povedlo. Dopad investovaných prostředků doslova do každého regionu je vidět například na portálu Mapa projektů, kde si každý může zobrazit jednotlivé realizované projekty ve svém okolí a třeba je i navštívit,“ dodala ministryně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama