JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.12.2014 10:29:44

Miroslav Antl k chystané novele zákona o státním zastupitelství

Miroslav Antl k chystané novele zákona o státním zastupitelství

Vyjádření bývalého státního zástupce, nyní senátora a předsedy Ústavně-právního výboru Senátu PČR JUDr. Miroslava Antla k chystané novele zákona o státním zastupitelství:



 "S velkým znepokojením sleduji snahy současného vedení ministerstva spravedlnosti o prosazení naprosto nepřijatelné novely zákona o státním zastupitelství, která jde proti smyslu všech dosavadních dohod a snaží se dostat státní zástupce do područí politiků. Jsou to jasné útoky proti nezávislosti tohoto orgánu, který musí byt mj. garantem přípravného řízení trestního a veřejné žaloby. Státní zástupci nesmí být "sluhy" politiků, mocných a vlivných a jejich sponzorů. Tohle nikdy nemůžeme jako zákonodárci dopustit. Novela zákona o SZ, předkládaná ministryní spravedlnosti Válkovou, je ostuda, vybočuje z právního řádu ČR a zcela popírá mj. i dlouhodobě proklamovaný boj proti korupci. Jako předseda Ústavně-právniho výboru Senátu Parlamentu ČR a jediný bývalý státní zástupce v celém českém parlamentu udělám vše pro to, aby takový zlovolný legislativní zmetek naší horní komorou neprošel. Pani Prof. Válková tímto návrhem vlastně reprezentuje českou spravedlnost (jako nejvyšší její představitelka), když je slepá k budoucnosti a řádného fungovaní státního zastupitelství a hluchá ke všem racionálním připomínkám...“


JUDr. Miroslav Antl

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama