Ing. Karla Šlechtová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.12.2014 22:37:00

Zastavuji projekt, který dubluje jiné činnosti MMR a nemá výsledky

Zastavuji projekt, který dubluje jiné činnosti MMR a nemá výsledky

Nemohu komentovat původní záměr, s nímž předchozí vedení resortu k projektu přistoupilo, nicméně z mého pohledu se jedná o projekt, který dubluje činnosti MMR.

Po podrobné analýze nastavení projektu ale zejména očekávaných a dosud dosažených výstupů rozhodla v pondělí 15. prosince ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová, že MMR ukončí projekt financovaný z Operačního programu Technická pomoc na podporu týmu expertů, kteří se měli podílet na vyjednávání Dohody o partnerství a vytváření metodických materiálů např. v oblasti zjednodušování administrativních postupů. O vzniku projektu bylo rozhodnuto v květnu roku 2014.
Expertní tým měl za cíl spolupracovat na komunikaci strategických cílů a záměrů Ministerstva pro místní rozvoj pro programové období 2014 – 2020 a zároveň připravit materiály pro zajištění věcného hodnocení daného programového období. Aktivity projektu měl realizovat sedmičlenný tým expertů. K 30. listopadu letošního roku stál něco přes 2 miliony korun. Reálné výstupy ale podle ministryně pro místní rozvoj neměl.

„Nemohu komentovat původní záměr, s nímž předchozí vedení resortu k projektu přistoupilo, nicméně z mého pohledu se jedná o projekt, který dubluje činnosti MMR. Zejména v oblasti koordinace evropských fondů. Jsem velmi překvapena, že vůbec takovýto projekt mohl vzniknout a dokonce být prosazen, ač duplicita činností byla zřejmá již od původního záměru žádosti o dotaci. Na již vyplacené prostředky z toho projektu budu nucena najít jiné zdroje v rámci schváleného rozpočtu MMR. Po důkladné analýze a projednání s odpovědnými pracovníky MMR jsem rozhodla o zrušení tohoto projektu,“ uvedla ministryně Karla Šlechtová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama