Bc. Zuzana Kocumová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.12.2014 12:45:00

Proč nevěřím hejtmanovi

Proč nevěřím hejtmanovi

Komentář Zuzany Kocumové k jejímu odvolání a k tomu, proč nevěří Martinu Půtovi.

 V pondělí 24. 11. ve 12 hodin jsme měli koaliční jednání se Starosty pro Liberecký kraj (SLK), kde na naši otázku, jestli budu druhý den odvolána, zaznělo, že ano.

Tato informace prý zazněla od Leny Mlejnkové, předsedkyně klubu SLK (byť neurčitě - pod krycím názvem „rekonstrukce rady“) už týden předtím na setkání předsedů zastupitelských klubů.

Stejný den večer mi volal kamarád: „Zuzko, tak zítra se bát nemusíš, odvolávat tě nebudou.“ „Jak jsi na to přišel?“ „Teď jsem poslouchal Půtu na Radiožurnálu. Počkej, pošlu ti odkaz. Říkal, že o odvolávání nic neví!“

Rozhovor mě opravdu překvapil. I když vlastně jen potvrdil, že hejtman má velký problém odpovědět podle pravdy i na přímou otázku. Tuto zkušenost jsem za naši spolupráci učinila několikrát, akorát ne vždy je to takto snadno doložitelné. I to je důvod, proč důkladně vážím, čemu z úst hejtmana věřit a čemu ne.

Pro doplnění – těžko někdo může věřit, že člověk, který hlavně tlačil na mé odvolání, by byl den před odvoláním v informačním vakuu, a nic o tom nevěděl.

Již jen dokreslením situace bylo, že Martin Půta osobně se mého odvolávání nezúčastnil. Jako režisér, který při premiéře zinscenované hry stojí mimo pódium a jen sleduje herce na jevišti…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama