Miroslava Němcová

  • ODS
  • Praha 1
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.08.2010 20:23:18

Bude mi ctí jít do boje společně s Modrým týmem

Bude mi ctí jít do boje společně s Modrým týmem

Novou patronkou Modrého týmu se stala Miroslava Němcová.

Nově převzala patronství nad projektem Modrý tým v tomto týdnu první místopředsedkyně ODS a předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová. V této roli bude zaštiťovat další fungování Modrého týmu a například také jeho činnost v podzimní předvolební kampani.

Miroslava Němcová se narodila v roce 1952 v Novém Městě na Moravě. Dlouhodobě žije se svou rodinou ve Žďáru nad Sázavou. Před vstupem do politiky podnikala a vlastnila knihkupectví ve Žďáru. Od roku 1994 zde působila také v komunální politice jako zastupitelka a radní města za ODS. V roce 1998 poprvé úspěšně kandidovala do Poslanecké sněmovny PČR. Od roku 2006 působí také jako členka vedení Poslanecké sněmovny nejprve jako místopředsedkyně a následně jako předsedkyně, jíž je dodnes.

V rámci ODS působila již dříve ve funkci místopředsedkyně. Na letošním 21. kongresu ODS byla zvolena první místopředsedkyní strany a členkou nového grémia. Následně se účastnila rovněž jednání o nové vládě a koaliční smlouvě.

Dopis Miroslavy Němcové členům týmu:

Vážené členky a členové Modrého týmu,

dovolte, abych vás oslovila jako nová patronka Modrého týmu, projektu, do kterého ODS vložila mnoho nadějí a který se jednoznačně ukázal být správnou cestou pro naše další úspěchy. Chtěla bych vám velmi poděkovat za vaši dosavadní aktivitu, kterou jste projevili v předvolební kampani. Přestože ODS mnoho voličů ztratila a bude muset tvrdě pracovat na opětovném zisku jejich důvěry, podařilo se něco, v co by nikdo z nás ještě před půl rokem nevěřil. Podařilo se porazit nabubřelost a populismus racionální a odpovědnou politikou. Velmi dobře vím, že vznik vlády rozpočtové odpovědnosti je také vaší velkou zásluhou a za vaši snahu vám ještě jednou děkuji.

Ve své nové roli patronky Modrého týmu bych chtěla navázat na vše dobré, co bylo v kampani učiněno. Právě ona obnova důvěry v ODS, kterou jsem zmínila, je, myslím, jedním ze stěžejních úkolů pro příští měsíce. První kroky k tomuto cíli byly již učiněny, mnohé další nás ještě čekají. Budu si velmi vážit toho, pokud nám také vy, členové Modrého týmu pomůžete získat zpět postavení dominantní pravicové strany se zvučným jménem a silnou vizí pro Českou republiku.

Jedním z prvních úkolů, které jsou před námi, je úspěch v podzimních senátních a komunálních volbách. ODS v těchto volbách obhajuje 18 senátních křesel a stovky starostenských postů. Bude záležet na nás všech, zda se podaří obstát i v tak silné konkurenci, které dnes ODS čelí. Věřím, že je to možné. Věřím, že cestou poctivé, slušné a odpovědné politiky můžeme opět vítězit. Je mým velkým přáním, abyste tomu věřili také. Bude mi ctí po této cestě společně s vámi jít.

Těším se na spolupráci, vaše Miroslava Němcová.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama