Bc. Jan Gabriel

ředitel Domu seniorů Liberec - Františkov, předseda APSS LK
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.01.2015 21:19:14

Demagogie na prvním místě

Demagogie na prvním místě

Pokud si přečtete nové číslo časopisu Klíč ( časopis MČ Praha 11) budete nejen udiveni, ale asi i chvilkami zaskočeni a v neposlední řadě jistě i uvítáte, co se dozvíte. Co na tom, že to je demagogie.

Nejdříve se na třetí straně dozvíme o porušování tzv. "tiskového zákona", který v uvedeném paragrafu č. 4 říká: Vydavatel periodického tisku územního samosprávného celku je povinen poskytovat objektivní a vyvážené informace o územním samosprávném celku a poskytnout přiměřený prostor pro uveřejnění sdělení, které vyjadřuje názory členů zastupitelstva územního samosprávného celku, týkající se tohoto územního samosprávného celku." A to vše proto, abyste si na stránkách Klíče přečetli od opozičních zastupitelů pár řádek na prakticky nijak neoznačené straně. 

Následně se na straně čtyři "nezaujatě" dozvíme, že Rada MČ dala stop stavbě garážových domů, jejichž stavbu odmítla již Rada předchozí, dozvíme se, že radnice MČ bude i nadále rozeseta v mnoha objektech po celém Jižním Městě, protože nová Rada nesouhlasí se záměrem stavby nové radnice, seznámíme se s tzv. kauzou Babákova, kde se přestavuje kotelna, která ale nikdy nebyla ve vlastnictví MČ Praha 11 a jedná se tedy o soukromou akci, která splňuje všechny požadavky, jednoduše proto, že má platné stavební povolení. 

Následuje již jen informace o zastavení prodeje budov určených k vzdělávání, které chtěli koupit zájemci, kteří je mají v současné době v nájmu, a totiž od dob, kdy starostou MČ Praha 11 nebyl nikdo jiný, než současný zástupce starosty, Ing. Petr Jírava. Tedy ti zájemci, kteří zde provozují střední odbornou školu multimediální a propagační tvorby ( tedy střední školství na Praze 11), případně soukromou školu Montessori (soukromá Montessori škola v Praze s výukou v anglickém a českém jazyce poskytující výuku dětem od 18 měsíců do 12 let věku pomocí metody Marie Montessori). Nelze než doplnit informaci, která dle všeho kolegům z Rady MČ náhodou unikla, a to, že prodej se týkal jen a pouze budov a pozemků přímo pod budovami, nikoli pozemků souvisejících. Není divu, že kolegům unikla i poslední část případného dalšího využití, tedy že MČ by měla předkupní právo na tyto objekty v případě snahy zájemců objekty dále prodat. Snad již jako perlička na závěr - prostředky takto získané měly sloužit k výstavbě nové mateřské školy. Uvedené informace o potřebě míst v mateřských školách úplně neobstojí, s ohledem na předpokládaný vývoj populace na území MČ Praha 11 budou jistě místa v mateřských školách potřebná, ale již s určitým poklesem poptávky. Místa budou naopak třeba ve školách základních, ale jejich kapacita by měla být dostatečná, aby pokryla potřeby naší MČ. 

No a pak pan Farmačka ve svém textu vysvětluje, jak že to bylo s výbory v minulém zastupitelstvu. Také zajímavé. Škoda, že jako vždy nemluví zcela pravdu. V předchozím volebním období z výborů byli vyloučeni členi HPP11, a to ne pro nesouhlasné názory s Radou MČ, ale protože se svojí činností snažili paralyzovat chod a jednání těchto výborů. Návrh na vyloučení pana Štylera jsem podal opravdu já, a to na základě jeho výroků a veřejných výkřiků, kdy před svědky vykřikoval: smrt starostovi MČ. Takové chování je pro mě nepřijatelné a dnes bych nepostupoval jinak. Politické názory a neshody nemají a nesmí takto zasahovat do jednání a chování lidí. Jako člen výboru pro územní rozvoj v předchozím volebním období musím naopak ocenit spolupráci s ostatními opozičními kolegy, s kterými jsme se ne vždy v názorech shodli, ale diskuze byla vždy věcná a řešila daný problém a nikoli osobní zášť a nenávist. 

Tak jsem dál zvědav, jak bude vše pokračovat a co nás dále čeká od lidí, kteří kázali vodu a pijí víno.


Tato zpráva neobsahuje viry ani jiný škodlivý kód -avast! Antivirus je aktivní.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama