Tomáš Jarolím

Všude samý názor a intelekt. Chtělo by to moudrost a odvahu
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.01.2015 10:44:12

Islámský extrémizmus vyvolává otázky

Islámský extrémizmus vyvolává otázky

Mám několik otázek souvisejících s islámským extremizmem, na které bych nejprve rád znal odpovědi, než si udělám hlubší názor na současnou situaci.

 Mé otázky se dotýkají více méně mého vztahu k Islámu a národům a zemím kde Islám žije. Ano žije, neboť každá idea musí být oživována a uváděna v život. To dokáže jen a jen člověk skrze své jednání. A protože akce vytváří vždy reakci, je v extrémním okamžiku nutné nepodléhat emocím, zachovat chladnou hlavu a reagovat dobře. To lze jen s dostatkem informací a s reálným pohledem na situaci. Zvláště pak na někoho, kdo má jiný postoj k životu, jiný názor a zcela jiné jednání než mám já. Základem je snažit se pochopit, neboť nepochopení tvoří zase jen nepochopení. Pokud nevyhodnotím situaci co nejlépe a reaguji zbrkle, vytvářím většinou jen další řetězec reakcí, ve kterých problém narůstá. Pokud to navíc udělám ochromen emocí, strachem a zlobou, vytvořím problém skoro vždy. Vnímám i v tomto okamžiku rozhodnost mnoha lidí, kteří hledají takzvaná „konečná“ řešení, nicméně to se vždy ukázalo jako ten největší omyl a zlo. A tak znát odpovědi na otázky pro mne byla vždy dobrá cesta, jak nacházet adekvátní řešení. Ptám se tedy:

Co je pro současného člověka tak lákavého na Islámu, že stále rekrutuje nové a nové lidi, a to i v křesťanské Evropě a jejím prostředí?

Jaká je vlastně skladba lidí aktivních v islámském extremizmu? Jsou to jen mladí lidé, povětšinou muži, kteří nemají vlastní smysl života?  

Jaká je struktura národů kde Islám působí a jaký je poměr obyvatel v těchto zemích k extrémizmu a násilí? Není násilí přisuzované islámu víceméně spojené s určitým prostředím a genetickou vybaveností národů mimo Evropu?

Co a kdo spojuje Islámské prostředí (jednotlivé státy a obyvatele) a prostředí Evropy i zbytku světa? 

Platí ony pevně dané mantinely a hranice vymezující státy a „izmy“ také pro finanční sektor?

Kdo financuje aktivity islámských radikálů, respektive z čeho pramení jejich příjmy? 

Kdo jim dodává zbraně?

Jakou podporu má islámský extremizmus u Islámských duchovních?

Co je pro Islám nepřijatelné a jak je to v rozporu s Evropským standardem života?

Je možné zrekrutovat na bázi jakékoliv víry několik fanatiků, dát jim technické a finanční zázemí, vybrat cíl a přesvědčit je k akci, včetně komplexní mystifikace těchto lidí i veřejnosti? Musí být na začátku „islámského násilí“ nutně jen organizace spojená s vírou, a nebo to může být i tendenční ekonomický, nebo politický zájem? 

Komu vyhovuje Evropa v souboji s Islámem? Komu zejména v tuto dobu?

Existuje neomezující a nenásilné řešení prolínání kultur a náboženství v současné Evropě, a nebo se jen oddaluje jejich střet?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama