ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.01.2015 15:17:49

Praha 5 otevřela zápis dětí do školy Pod Žvahovem v Hlubočepech!

Praha 5 otevřela zápis dětí do školy Pod Žvahovem v Hlubočepech!

Noví radní Prahy 5 naplnili dlouhodobé prosby rodičů o návrat vzdělávání do dolních Hlubočep. Městská část stanovila termíny zápisů dětí do první třídy a uspořádala také setkání s rodiči ze Žvahova a okolí.


Podmínkou otevření školy je zapsání 17 dětí do první třídy ve školním roce 2015/2016. V případě jejího splnění začne výuka v budově školy Pod Žvahovem č. p. 463 již 1. září letošního roku, a to formou odloučeného pracoviště ZŠ a MŠ Kořenského.

„Obnovení školy na Žvahově se ujala ředitelka Základní školy Kořenského Mgr. Libuše Daňhelková, která je bývalou učitelkou ZŠ V Remízku. Její osobnost je pro městskou část velkým příslibem, že se škola Pod Žvahovem stane úspěšnou vzdělávací institucí. Jako krizový manager se v minulosti úspěšně ujala řízení ZŠ Kořenského a škola pod jejím vedením zdvojnásobila počet svých žáků,“ vyzdvihl spolupráci se současným vedením ZŠ Kořenského radní pro oblast školství Mgr. Vít Šolle (KDU-ČSL).

Poskytnu veškeré úsilí, aby se škola v budově Pod Žvahovem stala dlouhodobou perspektivou pro generace malých dětí,“ doplnila ředitelka ZŠ Kořenského Mgr. Libuše Daňhelková.

Řádný termín zápisu byl stanoven na 20. ledna 2015 od 14:00 do 17:00, dodatečný termín pak na 10. února 2015 mezi 14:00 až 17:00. Oba zápisy se konají v budově ZŠ a MŠ Kořenského na adrese Kořenského 10/760, Praha 5.

Radnice v rámci zvýšení informovanosti obyvatel dolních Hlubočep uspořádala 14. ledna besedu s veřejností v tamní mateřské škole. Zájemci, především z řad rodičů, diskutovali se zástupci radnice, Odboru školství a vedení ZŠ Kořenského podrobnosti ohledně fungování školy a jejího budoucího zázemí. Vedení městské části Praha 5 je ujistilo, že škola splní očekávané standardy nejen v oblasti vzdělávání, ale i mimoškolních aktivit a možností trávení volného času dětí.

Zájem o fungování školy ze strany tamních obyvatel je dlouhodobě značný. „Podle našeho průzkumu je počet dětí narozených v letech 2009-2013 ve spádové oblasti Hlubočep a Zlíchova vždy vyšší než 21. Spolupracujeme také se zástupci rodičů, kteří si již sami anketou zmapovali zájem o umístění dětí do školy Pod Žvahovem, takže naplnit třídu 17 dětmi se snad podaří,“ dodal předseda školského výboru Martin Damašek (TOP 09).

 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama