Ing. Markéta Pekarová Adamová

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • předsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.01.2015 13:56:00

Zemanův výrok mě znepokojil

Zemanův výrok mě znepokojil

Dopis poslankyně TOP 09 Markéty Adamové prezidentovi republiky.

 Vážený pane prezidente,

jsem velice znepokojena výroky, které jste 14. ledna 2015 pronesl při návštěvě Rehabilitačního ústavu v Brandýse nad Orlicí. Konkrétně výrok „Nejsem zastáncem názoru, že by děti, které jsou určitým způsobem handicapovány, měly být umisťovány do tříd s nehandicapovanými žáky, protože je to neštěstí pro oba.“ se hluboce dotýká nejen všech, kteří žijí se zdravotním postižením, ale také jejich rodin a v neposlední řadě tisíců pracovníků, kteří se problematikou zabývají.

Dovoluji si Vás upozornit, že je Váš výrok v rozporu se článkem 24 Úmluvy o právech osob se zdravotním postižením. Zároveň bych ráda připomenula, že úmluva vstoupila v platnost na základě svého článku 45 odst. 1 dne 3. května 2008. Pro Českou republiku vstoupila v platnost podle odst. 2 téhož článku dne 28. října 2009.

Vaše výroky znehodnocují snahu nás všech, kteří se na procesu integrace a zavedení inkluzivního vzdělávání podílíme a činíme veškeré kroky k jeho realizaci v praxi, nejen v souvislosti s právě projednávanou novelou tzv. školského zákona.

Zároveň jsou Vaše slova velmi demotivující pro všechny děti a mladé lidi s handicapem, kteří cílevědomě pracují na svém rozvoji a společenském uplatnění. Vážený pane prezidente, důrazně Vás žádám, abyste své výroky vysvětlil a veřejně se za ně omluvil.

Markéta Adamová, poslankyně TOP 09

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama