ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.01.2015 22:26:50

Senzace, která se nekonala

Senzace, která se nekonala

Tak jsem se dnes v jedněch „nezávislých“ novinách dočetl senzační novinku. Valenta prý už konečně lobbuje v Senátu za „svůj“ hazard.

Redaktoři to usoudili z rozhovoru, který jsem během středečního jednání pléna Senátu poskytl reportérovi MF DNES a během kterého jsem na jeho dotaz odpověděl, že by ode mne bylo nadmíru pokrytecké vyhýbat se hlasování o novém loterním zákonu. Obzvláště, když na rozdíl od mnoha aktivistů a politických populistů po 25 letech, během kterých se věnuji problematice sázkových her, přeci jen této oblasti rozumím a pokládám za rozumné se o své mezinárodní zkušenosti podělit se zákonodárci prostřednictvím odborně fundovaného semináře.

Vlastně se ani nedivím novinářům, že tuto mou odpověď použili pro konstrukci „senzačního“ titulku a že si mnozí z nich myslí, že konečně toho Valentu nachytali na tom, že do Senátu kandidoval jen a pouze kvůli novému loternímu zákonu. Bylo by asi velmi bláhové, kdybych věřil tomu, že někdy přiznají, že se vlastně ošklivě mýlili :-)

Mé názory jsou již řadu let stejné. Kdyby si kdokoliv dal tu práci a vyhledal rozhovory, které jsem již před řadou let poskytoval nejrůznějším médiím, viděl by, že jsem o nebezpečnosti rozmachu nelegálního hazardu, jakožto přímého důsledku přehnané a neuvážené regulace, mluvil již tehdy a od tohoto názoru nikdy neuhnu ani o píď. Stejně jsem hovořil i během volební kampaně, během které jsem nikdy neskrýval to, že část mého podnikání, která generuje pouze polovinu zisku skupiny SYNOT, se týká loterního průmyslu. A mnohokrát jsem také opakoval, že jako jeden senátor opravdu nezměním loterní zákon, ale naopak jako jeden senátor jsem schopen a připraven vykonat mnoho práce pro Slovácko, jehož obyvatelé mi dali velkou důvěru (6. nejvyšší počet hlasů v celé ČR) a poslali mne hájit jejich zájmy v horní komoře parlamentu.

A možná ještě jedna poslední, nicméně důležitá poznámka. Dne 19. listopadu jsem ve Valdštejnském paláci slíbil, že budu svůj mandát vykonávat podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Takto velí Ústava České republiky. Pokud si tedy budu o jakémkoliv zákonu podle svého nejlepšího vědomí a svědomí myslet, že není v zájmu občanů České republiky, budu jej veřejně a nebojácně kritizovat. A je úplně jedno, jestli se tento zákon bude týkat loterií, podpory živnostníků, rozvoje cestovního ruchu, podpory výstavby dopravní infrastruktury na Slovácku nebo nesmyslných administrativních překážek a zbytečných regulací všeho druhu, které se na nás valí ze všech stran.

Ivo Valenta Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama