Mgr. Ing. Robert Kotzian, Ph.D.

Předseda hnutí Brno+
  • BPP
  • Bohunice
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.01.2015 4:33:00

Vedení města dobře vědělo, že referendum vyhlašuje v rozporu se zákonem

Vedení města dobře vědělo, že referendum vyhlašuje v rozporu se zákonem

Skupina zastupitelů města Brna z ČSSD a ODS ve spolupráci s Robertem Kotzianem, předsedou Brno+, a Doc. JUDr. Zdeňkem Koudelkou, Ph.D. podala žalobu na rozhodnutí zastupitelstva města Brna o vyhlášení místního referenda o nádraží.

Iniciátorem podání žaloby a autorem jejích základních myšlenek je Robert Kotzian. Zdeněk Koudelka žalobu dopracoval a je právním zástupcem žalujících zastupitelů. Robert Kotzian podal stejně zaměřenou žalobu jakožto občan a předseda Brno+. Z procesní opatrnosti doprovází obě žaloby ústavní stížnosti.

Zastupitelstvo vyhlásilo referendum hned na ustavujícím zasedání 25. 11. 2014 a stanovilo dobu konání referenda současně s volbami do zastupitelstev krajů v roce 2016. Takovým vyhlášením zastupitelstvo porušilo zákon. Ještě vážnějším důsledkem takového vyhlášení referenda je dvouleté zablokování veškerých kroků města týkajících se přestavby železničního uzlu. A to ve variantě Petrov i Řeka.

Koalice takto referendum vyhlásila, přestože byla vícekrát upozorněna, že tím poruší zákon. „Vedení města dobře vědělo, že referendum vyhlašuje v rozporu se zákonem. Rovněž si bylo dobře vědomo, že na polovinu volebního období zablokuje rozvoj města v tak podstatné věci,“ uvádí k tomu Robert Kotzian, předseda Brno+, a dodává: „Nezbývá nám nic jiného, než rozvoj města Brna hájit takto, soudní cestou.“

Vzhledem k tomu, že v celém případu hraje významnou roli čas, požádali žalobci soud o rozhodnutí v co nejkratší lhůtě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama