Doc. JUDr. Miroslav Němec, Ph.D.

  • NÁR.SOC.
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.01.2015 0:51:14

Proč se vytrácí z práce státních orgánů rozum a cit pro člověka?

Proč se vytrácí z práce státních orgánů rozum a cit pro člověka?

Jako policista, který odsloužil v řadách policie plných 40 let, jsem samozřejmě občanem slušným, spořádaným a ukázněným, a jsem připraven stát, jeho zřízení a orgány vždy bránit před různými útoky.

 

Většinou jde o útoky z řad zločinců, kteří páchali či páchají trestnou činnost, ať již dnes sedí kdekoliv. Někteří pochopitelně sedí, velmi správně, ve vězení, ale někteří, bohužel, a to zcela nesprávně, i v lukrativních funkcích ve veřejné či dokonce ve státní správě a dělají tam nenapravitelné škody!

V poslední době se mi zdá, že mnohé státní orgány přestávají plnit svoji roli v ochraně společnosti, občanů, jejich životů, majetku a dalších oprávněných zájmů a v poslední době, bohužel, příliš často chybuje i policie, která některé případy řeší naprosto neadekvátně až hloupě.

Z některých případů dokonce zcela jasně vyplývá, že někteří pracovníci, a bohužel často i celé tyto neslavné orgány či úřady, si vykládají náš platný právní řád po svém, překrucují si příslušné paragrafy tak, jak se jim to momentálně hodí a zcela beztrestně si dělají, co chtějí, jen aby vyhověly politickému zadání či přání některého z přihlouplých politiků.

Když člověk čte některé takové případy ze současnosti, které mi někteří, zcela již bezradní občané posílají, mohl by se snad i domnívat, že jsme se vrátili o 60 let zpět, do období represí padesátých let minulého století, kdy byli skoro ze všech funkcí vyházeni vzdělaní lidé a na jejich místa byli účelově posazeni nevzdělaní primitivové a všeho schopní fanatičtí přívrženci tehdy nového režimu.

Kam se dnes vytratila stavovská čest úředníků a jejich ochota pomáhat občanům? Kde je nějaká soudnost, slušnost a služba slušným občanům? Cožpak se dnes již všichni úplně zbláznili a dělají si jen to, co oni sami chtějí, co se jim líbí a co jim vyhovuje, bez ohledu na platný právní řád, jen aby se za každou cenu udrželi v úřednických funkcích?

Jak může pracovnice Orgánu sociálně právní ochrany dětí (OSPOD) v jednom městě na severu naší republiky, která je úřední osobou, stranit matce dítěte, která dítě jeho otci doslova ukradla ihned po porodu, vyloženě lže kde jen chodí, vydírá ho a ještě na tohoto otce hází špínu před soudem jen proto, že se zná s matkou této „vlčí matky“ a jezdí k ní takřka každý týden popíjet alkohol? Jak může paní vedoucí této hloupé a nevzdělané úřednice její postup schvalovat a ještě do toho zatahovat místě příslušnou policii, protože ta s nimi (s OSPODem) musí přece spolupracovat a tak musí udělat přesně to, co chce OSPOD?! A když si přijede tatínek za svou dcerou vězněnou její primitivní „vlčí matkou“ v chalupě přihlouplé babičky, která si z dcery i vnučky udělala hračky jen pro sebe, aby k ní vlastní otec neměl přístup, ještě se najde OSPOD, který to kryje a také i nevzdělaný, primitivní a hloupý policista, který této vlčí matce radí, ať si na sebe vymyslí ze strany otce dítěte útok, pozve si nějaké známé za svědky, a ať okamžitě volá policii o pomoc před otcem na linku 158, byť by on nic špatného nedělal, a on – onen hloupý úplatný policista – který bude ve službě připraven, už dílo zkázy dokoná? A pak se nechá onou „ vlčí matkou“ ještě hostit a „vytahuje se tam“ jak dobře to vymyslel, aniž by si připustil, že vlastně posvětil zločin. Co to je za policistu? Co to je za „ksindla“ v uniformě?

Co to je za systém, kde je možné takto manipulovat se slušnými lidmi a doslova z nich vyrábět kriminálníky a potom se s tím ještě chlubit při nevázané pijatice? A proč se k tomu tento policejní kretén vůbec propůjčil, když jde z jeho strany o zcela jasný trestný čin zneužití pravomoci veřejného činitele? Protože mu za to přijala jedna místní lékařka „ve výběžku“ jeho nezaměstnanou manželku, původně zdravotní sestru vyhozenou z nemocnice, do ordinace jako zdravotní sestru a u této doktorky pracuje rovněž i matka oné „vlčí matky“ a proti místní doktorce přece nepůjde ani OSPOD, ani policie, že? Hrůza – přímo bych řekl, že z hlediska trestního práva - zločinné spolčení – s rezultátem – všechny zavřít! A s dovětkem „Šlachtu a Ištvána“ na ně!!!!

Jak může nějaká přihlouplá a zjevně nevzdělaná logopedka na jihu Čech, přesně určeno v Klatovech, vyslýchat malou, pětiletou holčičku o poměrech v domácnosti rodičů, ač ji má učit správné výslovnosti, a na základě toho, že tato malá holčička se chce „tetě“ pochlubit jak hodného má tatínka a mimo jiné ji pravdivě řekla, že ji její tatínek koupe ve vaničce, utírá ji ručníkem, blbnou spolu, že se s ní rád mazlí a „prdí“ ji pusou na bříško, a že s ní někdy, jako milující otec, spí ve společné posteli rodičů, ho pak tato „kterénka“ (omlouvám se za tento výraz, ale na ještě horší jsem si momentálně nevzpomněl) udá na OSPODu v Klatovech, i na policii tamtéž, a bez jakéhokoliv detailního a diskrétního prošetření a lékařského vyšetření, je tento milující otec tohoto pětiletého dítěte okamžitě zadržen policií, obě děti jsou pod záštitou OSPODu v Klatovech oběma rodičům okamžitě odebrány, otci je sděleno obvinění ze zneužití své dcery a ten je z toho tak společensky vyřízen, že to psychicky neunese a spáchá sebevraždu oběšením?

Když se tady někomu chtěla zavděčit hloupá a nevzdělaná soukromá logopedka, kterou je naprosto nezbytné ihned postavit před nezaujatý obecný soud pro trestný čin podle ustanovení § 144 trestního zákona (= trestný čin „Účast na sebevraždě“), tj. zákona č. 40/2009 Sb., ve znění změn, novel a doplňků, a spravedlivě ji odsoudit ke třem letům vězení nepodmíněně, měl to správně vyhodnotit OSPOD, který tam je právě od toho, a pokud zklamal i on, resp. jeho nevzdělané s jak vidno přiblblé pracovnice, měla to správně vyhodnotit policie, tedy Policie České republiky v Klatovech. A pokud to neudělala ani policie, musí za to nést veškeré důsledky a naprosto nekompromisně! To znamená, že o funkci nepřijde pouze ona hloupá logopedka, která si v tomto oboru do své smrti už ani neškrtne, ale musí být na hodinu vyhozena nejen pracovnice OSPODu, která takový postup posvětila k zásahu policie a její vedoucí, která je tam od toho, aby přemýšlela o práci a o případech, a také všichni policisté, kteří se na této šikaně, která vedla až k sebevraždě, slušného člověka – otce rodiny, který se o rodinu řádně staral, chodil řádně do práce a miloval obě své děti – podíleli rozhodujícím dílem. A tady nemůže jít pouze o nějakého bezvýznamného a očividně hloupého operativce pracujícího na Oddělení obecné kriminalisty SKPV v Klatovech na úseku dětí a mládeže, ale i o jeho vedoucího (OOK SKPV ÚO Klatovy), ředitele služby i jemu nadřízeného na Krajském ředitelství Policie ČR v Plzni, protože takováto zvěrstva nelze připustit v žádném případě, a tresty musí být nejen výstražné, ale přímo exemplární a odstrašující, byť by se policisté vymlouvali na cokoliv!!!!

Přesto, že je mi jasné, že řada zločinců, včetně těch těžkých, si díky příliš „rozvolněnému“ demokratickému režimu doslova dělá co chce, překrucuje fakta, lže, podává opakovaně naprosto neoprávněné stížnosti a snaží se pošpinit policii a další státní orgány jak jen to jde – je třeba důsledně rozlišovat - a veškerá zvěrstva, včetně policejních - tvrdě trestat, ať je spáchá kdokoli!

A pokud byste chtěli, vážení přátelé, vědět, jak je možné, že se tyto, pro někoho možná jen „přehmaty“, pro někoho jen „přestupky“, či „přečiny“ – ale já je kvalifikuji jako „zločiny“ dnes stávají – mám na to zcela jasnou odpověď. Je to bohužel proto, že v porevoluční době (1989/1990) se dostali k moci, mimo slušných lidí, i primitivové a nevzdělanci bez klasického vzdělání, ovládli významné státní funkce, vyházeli všechny ty, kteří to sice uměli, ale byli v KSČ či LM, a dosadili na jejich místa svoje, rovněž nevzdělané kamarádíčky, manželky, přítelkyně, milenky a další pochybná individua – a ti jsou tam – bohužel – dodnes. Bohužel. A podle toho to také u nás dnes vypadá! Přemýšlejte o tom, vážení přátelé, ale rychle - než bude pozdě!

Doc. JUDr. Miroslav NĚMEC, Ph.D.  

Stínový ministr vnitra za LEV 21

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama