Petr Šimůnek

Připraven na volební kampaň
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.02.2015 20:53:00

KSČM získala v Chomutově a Bílině nejvíce mandátů

KSČM získala v Chomutově a Bílině nejvíce mandátů

O víkendu proběhly dodatečné volby a opakované hlasování v 15 obcích ČR. Pozornost byla upřena na hlasování ve dvou městech, v Chomutově a Bílině.

Mezi politickými stranami při součtu obdržených mandátů z obou těchto měst jasně zvítězila KSČM, která získala v Chomutově a Bílině dohromady 15 mandátů a porazila tak své největší soupeře. Hnutí ANO získalo v obou městech 11 a ČSSD 7 zastupitelů.

V případě Bíliny jde o velké vítězství KSČM. Komunisté získali 9 mandátů na radnici. Do výsledku se významně promítlo hodnocení práce hejtmana kraje Oldřicha Bubeníčka, který vedl kandidátní listinu KSČM, a získal 1289 preferenčních hlasů, zatímco jeho konkurenti z ostatních politických stran dosahovali pouze na hranu 700 hlasů. KSČM může být hrdá na svého hejtmana, jenž v Ústeckém kraji dlouhodobě prokazuje, že je mužem na svém místě.

V Chomutově je situace vyrovnanější. I v Chomutově však KSČM dokázala porazit hnutí ANO. S největší pravděpodobní se i zde bude KSČM podílet na odpovědnosti za vedení města v koalici KSČM, ANO a různých uskupení nezávislých kandidátů. Vše bude záležet na dalších krocích zvolených zastupitelů KSČM.

Podobně jako jinde i na Chomutovsku převažuje trend nedůvěry v politické strany, zatímco roste počet zvolených nezávislých kandidátů. KSČM se však přesvědčila i v těchto doplňovacích volbách, že v preferencích voličů má stále své nezastupitelné místo.

Věříme, že naši vyjednavači naleznou shodu s ostatními stranami a uskupeními zvolených zastupitelů, kterým jde o zlepšení života v obcích, a KSČM bude mít zastoupení v radě měst. Je zřejmé podle výsledku voleb, že si to přejí i místní občané. Naši zastupitelé mohou navíc dobře spolupracovat s vedním kraje, v jehož vedení KSČM již výkonnou odpovědnost nese.

Děkujeme za hlasy všem voličům, kteří důvěřují zastupitelům za KSČM a porozuměli významu programového směřování naší strany.

Petr Šimůnek, 1. místopředseda ÚV KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama