Ing. Vladimír Derner

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.02.2015 8:21:00

Tibetská vlajka letos na krajském stožáru nezavlaje

Tibetská vlajka letos na krajském stožáru nezavlaje

Návrh na připojení se k akci „Vlajka pro Tibet,“ který jsem předložil na dnešním zastupitelstvu Královéhradeckého kraje, nezískal potřebnou podporu zastupitelů – PRO hlasovalo pouze 19 z přítomných, a tedy ke schválení chyběly 4 hlasy.

Po zarážejících výrocích prezidenta Zemana, který po své návštěvě Číny dává čínský totalitní režim téměř za vzor, kterého bychom se měli držet, je veřejná podpora malému národu vzdorujícímu totalitní moci zvláště potřebná. Jak se ukazuje, Čína vytvořila specifický totalitní režim, ve kterém uplatňuje to nejhorší, co jsi je možno vybrat jak z marxismu, tak i vulgárních forem kapitalismu 19. století.

Svoboda a důstojnost člověka musí mít vždycky přednost před materiálním prospěchem. Kdykoliv se společnost od této zásady odchýlila, došlo vždy na nejhorší. Tisíce kilometrů vzdálený Tibet je tedy i naší záležitostí. Jestliže tedy tato akce nedostala oficiální podporu kraje, jsme připraveni v den výročí uspořádat na Pivovarském náměstí happening na podporu utiskovaných Tibeťanů.

Vladimír Derner
člen krajského zastupitelstva a předseda krajského kontrolního výboru

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama