Leopold Prokeš

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.02.2015 9:05:00

I v ANO jsou různí Bartáci a Dalíci

I v ANO jsou různí Bartáci a Dalíci

Ministr obrany Stropnický uvedl, že armáda potřebuje dalších 20 BVP Pandur, a to ve verzi - štábní vůz.

Po úvaze, že na 92 BVP Pandur už máme 11 velitelských vozů a přibyde dalších 20 štábních, tak bude každých 2,5 bojového vozidla řídit jedno velitelské nebo štábní.

ČSLA měla na každých 27 BVP OT 70 jedno štábní vozidlo.

Připadá mi to, jako když má vietnamská večerka z Horní dolní  generální ředitelství ve Světovém obchodním centru.

To ,že BVP Pandur byla zakoupena za velice podivných okolností je veřejně známo, ale že v praxi jsou shledána jako jiná a méně dokonalá než bylo deklarováno daňovým poplatníkům, je spíše zatajováno. BVP Pandur je obojživelné vozidlo, ale pro misi v Afganistánu musela být tato vozidla opatřena dodatečným pancéřováním. Tím bohužel ztratila schopnost plavat a překročila váhové limity pro leteckou přepravu. Nepancéřovaná věž se dá snadno vyřadit střelbou z pěchotních zbraní. Pandur je kolové vozidlo a bez dvou kol je nepojízdné a to u pneumatik není velký problém. Po znehybnění věže, na rozdíl od BVP OT 70 nemá díky absenci střílen schopnost aktivní obrany.

V ZTS Dětva bylo vyrobeno 17.295 ks BVP OT 70 ,které jsou dodnes nadčasové a obávané stroje a bojují i dnes  v původních verzích 1 a 2. Byly vypracovány projekty na modernizaci těchto zbraní a jejich vyzbrojení novými systémy za cenu asi 1/3 ceny Pandurů.

Doufal jsem , že ANO jako strana, která před volbami do PS slibovala úspory a zdravý rozum začne šetřit a přemýšlet.

Bohužel  i tam jsou různí Bartáci a Dalíci,  co nemají ještě dost nasušíno a potřebují své provize.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama