Leopold Prokeš

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.04.2015 9:39:45

Na místo nových dálnic auta do šrotu

Na místo nových dálnic auta do šrotu

Až do 12.3.2015 jsem se domníval, že o technické způsobilosti vozidla rozhoduje STK nebo dopravní policie. Nově k nim přibudou i úředníci z Centrálního registru vozidel.

Ministr dopravy Dan Ťok  (ANO 2011) vydal novelu zákona o tom ,že vozidla, která nebudou zaregistrována do 30.6.2015 budou úředně technicky nezpůsobilá, a proto vhodná pouze na náhradní díly nebo do šrotu. Tedy pokud v autobazarech stojí 500000 - 600000 vozidel , která jsou  původním majitelem odhlášena a nového nezískají do 10 dnů, budou muset projít naprosto zbytečnou registrací na bazar a to včetně nových značek , evidenční kontroly a nové pojistky. MD odhaduje , že v ČR je 700000 nepoctivých majitelů bez registrace . Já si myslím , že to jsou právě tato vozidla určená na prodej. V roce 2012 se zhroutil CRV při běžném provozu . Co se s Centrálním registrem stane , když během dvou a půl měsíce bude muset zvládnout běžnou agendu + agendu za 13 měsíců navíc . To budou úředníci plnit plán podle pana ministra na 700 procent. A protože to registry samozřejmě nezvládnou i kdyby si ruku v prdeli zlomily , budeme mít spousty náhradních dílů a železárny nadbytek šrotu.

Aby informace pro nezodpovědné motoristy byla úplná, MD nechalo za jistě zajímavý peníz vytvořit novou aplikaci, kde si občan může po zadání čísla svého OTP snadno zjistit, zda je jeho vozidlo správně zaregistrováno. Zadal jsem tedy svoje číslo a aplikace z nejvyšších míst mi odpověděla - Děkujeme, Vaše vozidlo je správně zaregistrované. Když jsem byl celý radostný, že moje  Octávka neskončí v červenci na šrotovišti , zadal jsem pro jistotu místo čísla svého OTP -blbt´ok1 , tatáž geniální aplikace mi odpověděla - Děkujeme, Vaše vozidlo je správně zaregistrované . Slovy pana ministra - jednoduše to uděláme. Tak to máme. Auta z druhé ruky podraží ,magistráty narychlo přijmou stovky úředníků ,proběhne pár zakázek na IT za pár desítek milionů bez výběrových řízení, protože jsme v časové tísni a občan to zaplatí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama