Mgr. Dalibor Mlejnský

  • JM-ND
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.02.2015 8:06:15

Omyly Petra Jiravy

 Omyly Petra Jiravy

Petr Jirava nemluví pravdu (evidentně záměrně), když tvrdí, že MČ Praha 11 nemůže podporovat plavání seniorů z důvodu toho, že se nachází v rozpočtovém provizoriu.

To je sice pravda, ale v žádném případě to nemůže být důvod, proč Praha 11 omezila prodej plavenek pro seniory.
To, že Praha 11 bude od začátku roku v rozpočtovém provizoriu, vedení Prahy 11 ví od listopadu 2014, protože toto rozpočtové provizorium schvalovalo Zastupitelstvo MČ Praha 11. To ale nebránilo tomu, aby Praha 11 vyčlenila finance na podporu plavání seniorů ještě v prosinci 2014 tak, aby tyto finance vystačily až do schválení rozpočtu, tzn. března 2015. Finance na toto v rezervě pro rok 2014 vyčleněny byly ještě od minulého vedení.
Jirava záměrně neuvádí, že část financí na podporu plavání seniorů je vyčleněna z rozpočtu Jihoměstské sociální, a. s., která, jakožto obchodní společnost, v žádném rozpočtovém provizoriu není, a tudíž může plavání seniorů podporovat minimálně stejně jako v roce 2014.
Jirava překrucuje skutečnosti, když tvrdí, že podpora plavání seniorů formou plavenek za symbolických 11,- Kč byl předvolební trik minulé koalice. Již při projektování plaveckého areálu v roce 2007 jsme počítali s tím, že budeme podporovat plavání pro děti z jihoměstských mateřských a základních škol, stejně tak jihoměstské seniory formou tzv. plavenek. Slib jsme beze zbytku splnili. Je evidentní, že se Jiravovi a současnému vedení tento dlouhodobý projekt nelíbí a snaží se jej všemožně zrušit. 
Jsem rád, že se opozici spolu s veřejností daří přimět současné vedení Prahy 11 k tomu, aby nerušilo podporu sportovního vyžití našich seniorů v jihoměstském bazénu.
Celý problém budeme dále sledovat a pokusíme se zabránit zrušení pro naše seniory užitečného projektu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama