Mgr. Ondřej Benešík

  • KDU-ČSL
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.02.2015 16:33:00

Máme-li konflikt na východě Ukrajiny řešit, musíme nazývat věci pravým jménem

Máme-li konflikt na východě Ukrajiny řešit, musíme nazývat věci pravým jménem

Jednání v Minsku jednoznačně potvrdila, že Ruská federace je přímým účastníkem konfliktu na východě Ukrajiny.

 Přesto se najdou lidé, kteří neustále tvrdí, že Rusko do konfliktu není přímo zapojené a jedinou odpovědnost mají ukrajinští separatisté. Ve světle posledních událostí je však naivní se domnívat, že několik povstalců dokáže tolik měsíců mít převahu a vést vítězné bitvy s regulérní armádou 40 milionové země. Jasná převaha, nasazené zbraňové systémy i doplňování mužstva jasně ukazují, že jde o hybridní součást ruské armády. 

Zkušenost s anexí Krymu nám říká, že příslušnost vojáků nelze určovat jen podle výložek na jejich uniformách. Ukrajinská strana vyčísluje konflikt na miliony dolarů denně. Kde potom berou prostředky separatisté? A proč Vladimir Putin a Sergej Lavrov vystupují tak hlasitě proti dodávkám zbraní ukrajinské straně, jestliže na konfliktu nemají vlastní zájem?

Je to, jako když zloděj křičí: „Chyťte zloděje!“. Volání Kremlu po diplomatickém řešení je vrcholem cynismu. Vývoj rusko-ukrajinského konfliktu jasně ukazuje, že se jedná o dlouhodobě připravovanou akci s cílem získat nová území – buď přímo, nebo ve formě vazalských regionů. Tyto imperiální choutky současných vládců Kremlu se projevily už při obsazování Gruzie a Podněstří před několika lety. V této souvislosti je důležité si připomenout i vlastní historii, kdy Československo bylo po několik desetiletí satelitem Sovětského svazu, který se více než 20 let nacházel pod jeho přímou vojenskou okupací.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama