ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.03.2015 9:49:26

Spolu s úklidem po zimě začnou na plzeňské „Trojce“ i jarní výhraby trávníků

Spolu s úklidem po zimě začnou na plzeňské „Trojce“ i jarní výhraby trávníků

Jarním respektive generálním úklidem projdou všechny zelené plochy a keřové skupiny, které obhospodařuje třetí plzeňský obvod.

Blížící se příchod jara vedl centrální obvod v souladu s operačním plánem zimní údržby k vydání pokynu úklidovým firmám, aby započaly s odstraňováním posypového materiálu z komunikací. Současně bude na území centrálního obvodu probíhat strojní metení všech místních komunikací čítající zhruba 100 km tras. „V obvodu bude probíhat blokové čištění, zejména pak ve středu města i s přihlédnutím na blížící se májové oslavy“ říká starosta MO Plzeň 3 Radislav Neubauer.

Jarním respektive generálním úklidem projdou rovněž všechny zelené plochy a keřové skupiny, které obhospodařuje třetí plzeňský obvod. Výhraby se nezaměřují pouze na likvidaci spadaného listí, odumřelých částí rostlin, mechů, větviček a jiných nečistot v trávníku snižující jeho kvalitu, ale také na úklid veškerých odpadků, které se na něm nachází. Výměr plochy, na které se tyto práce provádí, je bezmála 105 ha.

Jarní výhrab bude prováděn od   9. března a bude ukončen 9. dubna. Oproti původně předpokládané ceně byla i díky vstřícnosti dodavatelských úklidových firem dojednána sleva za tuto činnost ve výši více než 400.000,- Kč. Ušetřené finanční prostředky budou použity na další údržbu a zkrášlení zeleně v našem obvodu. Poté již zaměříme pozornost na první seč travnatých ploch, kterou plánujeme na začátek měsíce května. Tento termín však může ještě ovlivnit rychlost růstu trávy v návaznosti na letošní klimatické podmínky “, informuje David Procházka, místostarosta MO Plzeň 3.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama