Radek Nejezchleb

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.03.2015 9:56:55

Nevěřím vlastním očím

Nevěřím vlastním očím

Jednoznačně podporuji myšlenky míru a stability v Evropě. Nelze je dosáhnout posilováním vojenské přítomnosti většího počtu vojenských sil NATO a umisťovat tyto jednotky co nejblíže k Rusku.

Po přečtení článku „USA plánují v rámci operace Atlantic Resolve (Americké odhodlání) rozšířit přítomnost svých vojsk z původně zvažovaného Rumunska a Bulharska i v dalších zemích východní Evropy včetně České republiky.“, uvažuji o tom, co je to kolektivní ochrana v rámci vojenského paktu NATO. Jako každý laik se domnívám, že v případě napadení, či ohrožení členského státu NATO, přispěchají spojenci vojensky zasáhnout a bránit členskou zemi, jako zemi vlastní. Pokud členská země požádá o přítomnost vojenských sil USA, tak jako to udělali v Rumunsku, kde američtí vojáci trvale působí na základně v Konstanci na černomořském pobřeží a loni USA požádaly o zvýšení počtu na 1500 vojáků, když dosud jich tam byla tisícovka, si myslím, že je to věc každé členské země a v České republice rozmístění vojenských sil bez ohrožení a napadení našeho státu je s ohledem na nedávnou minulost a zkušenost našich občanů, toto řešení nepřípustné.

V Evropě je umístěno zhruba 67 tisíc amerických vojáků, většina z nich podléhá evropskému velení. To je dostačující počet k tomu, abychom nedráždili ruského medvěda. Jak okomentovat následující větu? „Koncem léta bychom tu měli mít operaci, která bude zahrnovat území od Baltu až dolů po Černé moře", kterou prohlásil v Centru pro strategické a mezinárodní studie ve Washingtonu plukovník Michael Foster ze 173. letecké brigády působící v Itálii. „Když se ty země propojí, téměř jimi prochází linie amerických sil," řekl. Součástí amerického projektu jsou společné manévry a společný výcvik vojsk, posílené aktivity amerického námořnictva v Baltském a Černém moři, modernizace evropských základen a také podpora Gruzie, Moldavska a Ukrajiny, tedy zemí, které mají s Moskvou napjaté vztahy.

Jednoznačně podporuji myšlenky míru a stability v Evropě. Nelze je dosáhnout posilováním vojenské přítomnosti většího počtu vojenských sil NATO a umisťovat tyto jednotky co nejblíže k Rusku. Jak by asi reagovaly USA na situaci, kdyby Rusko vyvezlo pár vojáků na Kubu do bezprostřední blízkosti hranic s USA. Nikdo se přece nechce vrátit do dob studené války!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama