David Pazdera

Marxismus je všemocný, protože je pravdivý.
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.03.2015 9:51:44

"Kléma" opět inspiruje a přitahuje mládí

"Kléma" opět inspiruje a přitahuje mládí

Článek s. Milana Rokytky v Týdeníku Občanské Právo

Po období, kdy se povinně a mnohdy jen formálně slavil Vítězný únor, přišlo období, kdy si mladí tělem i duchem spontánně připomínají počátek prvého pokusu o sociálně spravedlivější společnost spjatý s osobností prvého dělnického prezidenta, truhláře Klementa Gottwalda.  

A světe div se - bývalí "hlavní slaviči a vlajkonoši", různí ti čalfové, kočárníkové, dlouzí, dybové, tůmové a další komunistická "elita" se u hrobu prezidenta neschází. Dokonce ani "věrchuška" KSČM si ho neuctí a nepřipomene, asi má pocit, že by nějak ohrožoval jejich poslanecké posty s vysokými platy a proto raději v pohodlí kanceláří bádají o jakémsi "tržním socialismu". 

Mladým na Olšanech ti, ani ti, nechyběli. O kariéristy zájem nemají. Přišly ale televizní štáby, jejichž reportáže budou samozřejmě "zkušenými editory" sestříhány, případně raději vůbec do vysílání nezařazeny. Ale život se nezastaví, dialektické zákony jsou neúprosné. Věděl to předseda Mao, když říkal, že kapitalista i strom mají rádi klid, vítr kvůli tomu ale foukat nepřestane! 

Věděl to i prezident Gottwald:

"Vy říkáte, že štveme a rušíme klid. Ano! My štveme a rušíme váš klid. My budeme štvát hladové dělníky proti fabrikantům, my budeme štvát domkáře proti velkostatkářům, my budeme štvát utlačovaný národ proti utlačovatelům, my budeme štvát vojáky proti generálům a drobné státní zaměstnance proti ministrům. Zkrátka my budeme štvát a rušit váš klid. Nedáme vám ani na chvíli pokoj, abyste mohli v klidu strávit to, co jste vydřeli z proletariátu…"

Milan Rokytka

Převzato z Týdeník Občanské Právo
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama