Mgr. Milan Šťovíček

  • STAN
  • Ústecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.03.2015 15:28:00

Přijdeme na severu o dalších 15 tisíc míst!

Přijdeme na severu o dalších 15 tisíc míst!

Hnutí Starostové a nezávislí Ústeckého kraje přijalo v březnu na svém krajském sněmu v Malých Žernosekách usnesení podporující zachování limitů těžby.

 Pokračování dobývání hnědého uhlí a prolomení platných limitů jeho těžby znamená nejen likvidaci historického města Horní Jiřetín a fatální ohrožení další existence pětadvacetitisícového města Litvínov, ale také postupnou likvidaci více než 5.000 pracovních míst v Jiřetíně a chemickém areálu Unipetrolu a České rafinérské. „To v konečném důsledku povede podle metodiky, kterou využívají při své argumentaci samotní těžaři, ke ztrátě celkem 15.000 pracovních míst na Mostecku,“ doplňuje místostarosta Litvínova Milan Šťovíček.

Člen rady města Litvínova Vlastimil Doležal (STAN) k tomu dodává: „Vyzýváme vládu ČR, aby ve státní energetické koncepci a dalších strategických dokumentech zakotvila ochranu lidských sídel a zabránila pokračování plošné devastace tohoto severočeského regionu.“

Budoucnost Ústeckého kraje bez uhlí

Působí podivně, že vědci a odborná veřejnost se většinově brání prolomení limitů, a k tomu předkládají jasné argumenty, zatímco některé politické strany, za nimiž stojí uhlobaroni, stále dokola mluví o zachování pracovních míst, a přitom taktně opomíjí jasná statistická čísla o tom, že prolomení limitů více míst zlikviduje než zachová. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama