Mgr. Dalibor Mlejnský

  • JM-ND
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.03.2015 11:51:05

Městská část Praha 11 seškrtala peníze pro malé atlety

Městská část Praha 11 seškrtala peníze pro malé atlety

Po téměř čtyřech letech úspěšného fungování jihoměstského projektu Atletika pro děti hodilo nové vedení městské části Praha 11 sportujícím dětem z Jižního Města klacek pod nohy.

Do rozpočtu na rok 2015 tento smysluplný a životaschopný projekt zařadilo se zásadním omezením. Přidělilo sice peníze na práci trenérů, 170 tisíc korun na výměnu poškozeného sportovního náčiní a pořádání dvou významných sportovních akcí však neuvolní. Školy tak přišly o významnou část podpory městské části a projekt je v ohrožení. Sportovní náčiní bude dětem i trenérům chybět, nebudou však hlavně peníze na Atletickou olympiádu pro MŠ a ZŠ. Jižní Město přitom bylo pilotní lokalitou pro Atletiku pro děti. Projekt odstartoval v květnu 2011, školy dostaly certifikáty a sportovní sady od představitelů Českého atletického svazu a tehdejšího starosty jedenácté městské části. Už na první rok vyčlenila Městská část Praha 11 na projekt z rozpočtu 600 tisíc korun. Nakoupilo se nářadí, učitelé v roli trenérů podporovali děti ve vztahu k pohybu, ty nejnadanější nasměrovali na sportovní dráhu. Původní záměr městské části, že v horizontu pěti let projdou projektem všichni žáci mladšího školního věku a předškoláci z Jižního Města, ohrozilo až nové vedení MČ. Na projekt přitom navazovala i činnost oddílu Atletika Jižní Město. Ten vznikl před dvěma lety v rámci obecně prospěšné společnosti Sportovní Jižní Město. V úzké spolupráci s městskou částí se snažil o co nejširší zapojení dětí a mládeže z Jižního Města a okolí do atletické všestranné přípravy a následně do závodění za Jižní Město.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama