Mgr. Bohumil Zoufalík

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.03.2015 17:49:00

Je nutné vypracovat nové znění pražských stavebních předpisů

Je nutné vypracovat nové znění pražských stavebních předpisů

Radnice desáté pražské městské části podporuje názor Ministerstva pro místní rozvoj, že pražské stavební předpisy (PSP) není vhodné upravovat dvěma novelizacemi, ale vypracováním nového, komplexního znění PSP.

„Plně se ztotožňujeme s názorem, že řešení nastalé situace systémem dvou novelizací v krátkém časovém horizontu není v právním prostředí stavebního zákona na území hlavního města Prahy žádoucí,“ řekl radní pro územní rozvoj Prahy 10 Bohumil Zoufalík. 

Úřad městské části Praha 10 opakovaně kritizoval způsob, jakým se pražský magistrát snaží vyřešit situaci po pozastavení účinnosti PSP. Představitelům radnice se nelíbí krátká lhůta, kterou magistrát na prostudování návrhu poskytl a která neumožňuje jeho řádné posouzení a projednání v orgánech radnice, a rovněž upozorňují na řadu nedostatků v návrhu. „Kromě jiného jde o to, že stavební zákon neobsahuje zmocnění nařízením upravovat obsah územně plánovací dokumentace,“ podotkl radní Zoufalík.

Postup magistrátu kritizuje i naprostá většina ostatních pražských městských částí.  Rada hl..m.Prahy navíc nyní nechává ředitelku magistrátu prověřit, zda při přípravě PSP nebyl spáchán trestný čin. Podezření se týká postupu při objednávání právních služeb v souvislosti s PSP. Výsledek prověřování má být znám v úterý.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama