Ing. Tomáš Pajonk

  • Svobodní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.04.2015 14:16:34

Svobodní ve Zlíně zničili registrační pokladnu

Svobodní ve Zlíně zničili registrační pokladnu

Tomáš Pajonk zničil registrační pokladnu. Tisková zpráva k akci před finančními úřady ve Zlínském kraji.

Lidé, kteří v těchto dnech přišli podat daňové poznání na některý z finančních úřadů ve Zlínském kraji, mohli narazit na členy Strany svobodných občanů. Ti s podnikateli a živnostníky na úřadech diskutovali o zbytečné administrativní zátěži, kterou na ně stát klade. V té souvislosti zvolili Svobodní i originální formu protestu proti plánovanému zavádění registračních pokladen.

Svobodní se před finanční úřady v kraji postavili v úterý 31. března. Kromě diskuze s veřejností nabídli k podpisu také petici za stát bez zbytečných překážek.  „Lidé na Zlínsku chtějí pracovat, chtějí podnikat, chtějí si vydělat peníze a dobře si žít. A co na to náš stát a ministři? Jen další a další klacky pod nohy!“ uvedl místopředseda Svobodných Tomáš Pajonk, který žije a pracuje ve Zlínském kraji.

A byl to právě Pajonk, který se před Finančním úřadem ve Zlíně chopil kalače a demonstrativně rozbil jednu z registračních pokladen, kterou chce Ministerstvo financí živnostníkům v nejbližších měsících nařídit.

„Nápad, že by se mohlo všechno platit na jednom místě, že bychom si ušetřili práci, ten byl zrušen. A místo něj? Elektronická evidenci tržeb! Další komplikace pro drobné živnostníky. Do státní kasy to peníze nepřinese, podnikatelům je vezme. Poctiví budou platit dále, nepoctiví to obejdou,“ řekl Pajonk s tím, že další byrokracií žádné bohatství nevznikne.

Svobodní budou stát před finančními úřady i ve středu 1. dubna. Akce je celorepubliková, strana ji letos pořádá již potřetí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama