Petr Svačinka

  • KSČM
  • Slezská Ostrava
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.04.2015 18:13:52

Bezpečnost nejen v ulicích

Bezpečnost nejen v ulicích

kamerový systém jako prevence, bezpečnostní tlačítka na ulicích a pro seniory

 Vzhledem k ekonomické situaci obcí, které mají zabezpečovat místní záležitostí veřejného pořádku obecními policiemi a omezeným možnostem policie státní, bychom mohli iniciovat rozšíření kamerových systémů ve spolupráci s podnikatelskými subjekty, Jedná se o kamerový systém, který bude obhospodařovat policie a to ať obecní, respektive městská nebo policie státní. Myslím si, že každý podnikatelský subjekt by byl ochoten přispět na takový projekt. Hovoříme o monitorování určitých veřejných prostranství ve vyhrazených lokalitách. Určitě by bylo vhodnější v rámci prevence pokrýt ulice města kamerovým systém s inteligentním softwarem, tohle je však ekonomicky nereálné. 

 V našich městech a obcích máme mnoho míst s bezpečnostním rizikem, mohli bychom zde umístit bezpečnostní tlačítka, která by byla okamžitým spojením s operátorem policie a to nejen akusticky, ale i vizuálně. Ideální by bylo, kdyby se tato tlačítka spustila pohybem, či zvukem. Opět je to otázka ekonomická, takže bychom mohli podpořit tlačítka, která budou spouštěná fyzicky.

 Naše populace stárne a senioři se zdravotními problémy by měli mít možnost se obrátit na pomoc. Dnes je mnoho mobilních telefónů s tlačítkem SOS, ale jak a kdo tento signál bude přijímat. Proto preferuji projekt MP Ostrava, kde má senior nějaké tlačítko pro přivolání v nouzi. Existuje však levnější varianta a mile rád bych tento i předchozí projekty realizoval v našem městském obvodě Slezská Ostrava,

Všechny tyto varianty jsou zpracovány a jsem komukoliv k dispozici ke konzultaci.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama